Çanakkale Dardanel, Yıldız Avında

Türk futboluna bir çok yıldız ismi kazandıran Çanakkale Dardanel, yeni yıldızlar yetiştirmek için altyapı seçmelerini sürdürüyor. İstanbul Küçükçekmece’de gerçekleştirilen seçmeler, Çanakkale, Çorlu ve Salihli’de de yapılacak.

Mehmet Topal, Gökhan Zan, Hasan Kabze, Mehmet Yılmaz, Tolga Seyhan, Fevzi Elmas, Okan Koç, Selçuk İnan gibi yıldız oyuncuları Türk futboluna kazandıran Çanakkale Dardanel, yeni yıldız adayları için kolları sıvadı. Alt yapıya büyük önem veren kırmızı-beyazlılar, ilk seçmelerini İstanbul’da yaptı. Küçükçekmece Yeşilova Kemal Aktaş tesislerindede, 2000-2004 doğumlular arasında yapılan alt yapı seçmelerine 235 genç futbolcu katıldı.

Altyapı sorumlusu Bülent Büberci koordinatörlüğünde Üzeyir Gül, Deniz Ünver, Ahmet Aşkın ve Yakup Öner, yıldız adaylarını yakından takip etti.

BÜBERCİ: "DARDANELSPOR’DAN YETİŞEN OYUNCU İYİ FUTBOLCUDUR"

Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmak için Türkiye’nin değişik yerlerinde oyuncu seçmeleri yaptıklarını söyleyen Çanakkale Dardanel Altyapı Sorumlusu Bülent Büberci, “Kulüp olarak, bugüne kadar Türk futboluna bir çok yıldız isim kazandırdık. Çanakkale Dardanel, alt yapıya verdiği önemle, Türkiye’nin sayılı kulüpleri arasında yer alıyor. Genç kardeşlerimizin, seçmelerimize gösterdiği yoğun ilgi de bunun göstergesi. Bugün, Türk futbolunda bir kültür oluştu. ‘Dardanelspor’dan yetişen oyuncu iyi futbolcudur’ görüşünü kabul ettirdik. Oyuncularımızın futbol yeteneği kadar, onların eğitimleri, yaşam biçimleri, kendilerine, çevrelerine her şeyden önemlisi yaptıkları işe saygısı bizim için son derece önemli. Bu nedenle oldukça hassas davranıyoruz. Biz, alt yapı futbolcularımız, sadece tesise gelip antrenman yapsın sonra da gitsin istemiyoruz. 13-17 yaş arasında 89 sporcumuz kulüp tesislerimizde kalıyor. Onların okul ve eğitimlerinden beslenmelerine kadar her şeyleriyle yakından ilgileniyoruz. Türk futboluna yeni futbolcular yetiştirmek için de, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde seçmelerimizi gerçekleştiriyoruz. 26 Haziran’da Çanakkale, 10 Temmuz’da Çorlu, 17 Temmuz’da Salihli ve 31 Temmuz’da yeniden Çanakkale’de seçmelerimiz olacak” dedi.

Kaynak: İHA