Burhaniye'de Halter Minikler Türkiye Şampiyonası Yapıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Halter Federasyonu Minikler Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Atatürk Spor Salonunda 2 gün devam eden Minikler Türkiye Şampiyonasına 26 ilden, 88’i erkek ve 33’ü de kız olmak üzere toplam 111 sporcu katıldı.

Burhaniye’deki Şampiyonaya Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı ev sahipliği yaptı. Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Halter Federasyonu Başkan Vekili Mevlüt Ataseven’inde izlediği yarışmalarda büyük heyecan yaşanırken, dereceye giren sporcuların madalyaları da; Kaymakam Hüseyin Öner, Başkan Necdet Uysal ve Halter Federasyonu Başkan Vekili Mevlüt Ataseven ve diğer bürokratlar tarafından verildi.

Karşılaşmaları Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye başkanı Necdet Uysal, Halter Federasyon Başkan Vekili Mevlüt Ataseven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sabri Pekşen, Belediye Meclis Üyesi ve Büyük Anadolu Spor Kulübü Başkanı Hadiye Erok ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Demirkıran Kılıç da izledi. Katılımcılara teşekkür eden Kaymakam Hüseyin Öner,” Hepiniz ilçemize hoş geldiniz. Okulların yeni kapandığı bir dönemde bu şampiyonaya katılım oldukça iyi. Biz ilçemizde spora her zaman deste oluyoruz. Bu yarışmanın ilçemizde yapılmasına vesile olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Necdet Uysal’da, "Böle bir organizasyona ev sap/illiği yaptığımız için mutluyuz. Biz her türlü spora destek oluyoruz. Böyle bir organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Halter Federasyonu Başkan Vekili Mevlüt Ataseven de,” 26 tane ilden, 35 kulüpten 88 erkek, 33 bayan sporcu ile toplamda 111 sporcu ve 12 tane hakemin katılımı ile Burhaniye ilçesinde minikler halter şampiyonası düzenlemekteyiz. Bu anlamda organizasyona katkı sağlayan Kaymakamımız Hüseyin Öner, Belediye başkanımız Necdet Uysal ve İl Halter Temsilcimiz Mustafa Aygün’e teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon oldu, Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Sporculardan Pınar Irmak Özkan, ”Ben bu gün birinci oldum. 30 koparma, 40 silkme yaptım. Çok seviyorum halteri. Haltere devam edeceğim. Hedefimde Avrupa da madalya almak ve şampiyon olmak” dedi.

Bahar Korubeyi ,” Balıkesir’i çok sevdim. Bu yarışmada üçüncü oldum. Umarım bu yarışmaya katılanlar buraya burayı unutmazlar.” dedi.

Tülay İlhan ise; ”Düzce’den katılıyorum. Bu gün halterde üçüncü oldum. Hocamı dinledim. Ve rekor yaptım. Hiç yapamadığım bir kilo vardı. Ama bir kiloyu omuzlamıştım. Tam iyi atamadığım için o kiloda kaldım. Eğer o kiloyu tutabilseydim arkadaşıma rakip olacaktım. Böylelikle birincilik mücadelesi yapacaktım” dedi.

Yunus Ekici’de İsparta’dan geldim. 40 kiloda yarıştım. 38 kilo koparma yaptım. 45 kilo silkme yaptım. İkinci oldum. Halteri çok seviyorum” dedi.

Kaynak: İHA