Ankara Spor Salonu'nda İlk Buz Hokeyi Turnuvası

Uluslararası Buz Hokeyi Turnuvası, Ankara'da yapılacak Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akay: 'Ankaralı sporseverler heyecanlı ve keyifli karşılaşmalar izleyecek'.

Ankara Spor Salonu, açıldığından beri ilk kez buz pistine çevrilecek ve uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Ankara Spor Salonu'nda 25-27 Haziran tarihlerinde yapılacak Uluslararası Buz Hokeyi Ankara Turnuvası'na Türkiye'nin yanı sıra Bosna Hersek ve Gürcistan Buz Hokeyi Milli Takımları katılacak.

Turnuvanın açılış maçında Türkiye ile Bosna Hersek, 25 Haziran Cumartesi günü saat 16.00'da karşı karşıya gelecek. Turnuvanın ikinci gününde ise saat 16.00'da Gürcistan ile Bosna Hersek mücadele edecek. Uluslararası Buz Hokeyi Ankara Turnuvası'nın 27 Haziran Pazartesi günü yapılacak son maçında ise saat 16.00'da Türkiye'nin rakibi Gürcistan olacak.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, Ankara Spor Salonu'nun buz hokeyi sahasına dönüştürülmesine ve turnuvanın gerçekleştirilmesine verdikleri destekten dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Basketbol Federasyonu'na teşekkür etti.

Türkiye'nin ev sahipliğinde organize edilmesi planlanan IIHF Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın İspanya'ya verildiğini hatırlatan Akay, Ankaralı sporseverlerin heyecanlı ve keyifli karşılaşmalar izleyeceğini söyledi.

Müsabakaların ücretsiz olarak takip edilebileceğini vurgulayan Akay, 'Bu turnuva ile aynı tarihlerde Ankara'da faaliyet gösteren buz hokeyi kulüplerinden minik, yıldız A ve yıldız B takımlarının katılacağı bir başka turnuva daha gerçekleştireceğiz. Çocuk, genç, yaşlı herkesi Ankara Spor Salonu'na bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA