Milaslı Hentbolcüler Türkiye Şampiyonu Oldu

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından Amasya’da düzenlenen 2016-2017 Miniminikler Türkiye Şampiyonası’na katılan Milas Belediyespor Hentbol takımı, tüm rakiplerini dize getirerek Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından Amasya’da düzenlenen 2016-2017 Miniminikler Türkiye Şampiyonası’na katılan Milas Belediyespor Hentbol takımı, Türkiye Şampiyonu oldu. Kurulduğundan kısa bir süre sonra çok büyük başarılara imza atan hentbol takımı, Milas’ın göğsünü kabarttı.

2006-2007 yaş grubu kız ve erkek takımı olarak 15 kişi ile şampiyonaya katılan Milas Belediyespor Hentbol takımı Erkekler kategorisinde, tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye Hentbol Federasyonu Miniminikler kategorisinde Muğla’dan 1’inci takım olarak THF Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Milas Belediyespor Hentbol takımı, 18 Haziran - 23 Haziran tarihleri arasında Amasya’da yapılan ve Türkiye genelinde 22 takımın katılımı ile gerçekleşen şampiyonada zorlu geçen maçların ardından finale kalmaya hak kazandı.

Bugün yapılan final maçında Milas Belediyespor Hentbol takımı, rakibi Amasya Belediyespor’u kendi evi ve taraftarı önünde 15-12 yenerek Türkiye Şampiyonluğunu kazandı.

Milas Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve daha sonra Milas Belediyespor tarafından lisanları çıkartıla, Milas Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Antrenörü Tuğçe Handan Demirel ve Merkez Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Yeter Sezer tarafından çalıştırılan Hentbol takımı Muğla’nın gururu olmayı başardı.

Antrenör Tuğçe Handan Demirel final maçından sonra yaptığı açıklamada; büyük mutluluk yaşadıklarını kaydetti.

Demirel, Milas Belediyespor Hentbol takımı olarak Muğla ve Milas’a kazandırdıkları bu şampiyonluğu diğer turnuvalarda da sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA