Beylikdüzü'nde Dört Dörtlük Ramazan

Beylikdüzü’nün dört bir yanında gerçekleşen Ramazan etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Her akşam iftardan sonra Kavaklı, Yakuplu, Gürpınar ve Marmara Mahallesi etkinlik alanlarında çeşitli gösteriler ve Adnan Kahveci Mahallesi’nde düzenlenen açık hava sineması ile Beylikdüzü’nde Ramazan doyasıya yaşanıyor.

Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri Beylikdüzü’nün dört bir yanında devam ediyor. Ramazan başladığından bu yana Kavaklı, Yakuplu, Gürpınar ve Marmara Mahallesi etkinlik alanlarında her akşam gerçekleşen etkinliklerde konserler, tiyatro gösterileri, geleneksel Hacivat-Karagöz ve meddah gösterisi, çocuk tiyatroları ile her Perşembe dini sohbetler gerçekleşiyor. Adnan Kahveci Mahallesi’nde ise açık hava sinemasının keyfini yaşayan Beylikdüzü sakinleri pamuk şeker, patlamış mısır, Osmanlı macunu gibi ikramlarla Ramazan’ın keyfini çıkarıyor.

OSMANLI ORKESTRASI KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Bu kez Yakuplu Mahallesi etkinlik alanında gerçekleşen Ramazan etkinliklerinde sahnede Osmanlı Orkestrası vardı. Katılımın oldukça yoğun olduğu alanda Osmanlı Orkestrası, Türk Sanat Müziği’nin eşsiz eserlerini seslendirdi. “Üsküdar’a Giderken, Sorma Güzel, Köylü Güzeli, Eski Dostlar ve Gitmesin Gözlerinden Pırıl Pırıl Arzular” gibi eserlerin hep bir ağızdan söylendiği konser gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Keyifli bir akşam geçiren Beylikdüzü sakinleri keyifli bir akşam yaşadı. Marmara Mahallesi Özgecan Aslan Kültür Merkezi, Gürpınar Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi, Kavaklı Mahallesi ve Yakuplu Mahallesi’nde Ramazan boyunca devam edecek etkinliklerde Osmanlı Orkestrası sahne almaya devam edecek.

BEYLİKDÜZÜ TEK YÜREK OLDU

Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu 3’üncü ve son maçında Çek Cumhuriyeti’ni 2 - 0 mağlup eden A Milli Takım, Beylikdüzü’nde nefesleri kesti. Adnan Kahveci Mahallesi Beylik Pazarı alanına kurulan dev ekranda Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçını izlemeye gelen Beylikdüzü sakinleri 90 dakika boyunca tek yürek oldu. Galibiyeti büyük sevinç ile kutlayan sporseverlerin coşkusuna Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti.

Kaynak: İHA