Şampiyon Altınordu A.Ş Oldu

Yalova’da düzenlenen ve 2 gün süren Çocuk Futbol Şenliği son bulurken, U-12 kategorisinde Beşiktaş’ı penaltı atışları sonrasında mağlup eden Altınordu A.Ş. şampiyon oldu. U-10 kategorisinde ise mutlu sona Simurg takımı ulaştı.

Yalova Group ile Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Çocuk Futbol Şenliği’nde 51 takım mücadele ederken 14 kupa ve 765 sporcuya madalya dağıtıldı.

Başarılı bir turnuva düzenlediklerini söyleyen Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tamer Erbul, ”Yalova’ya yakışır bu dev organizasyonu sorunsuz tamamladık. Turnuvaya katılan tüm takımlara teşekkür ediyorum. Şampiyon olan Altınordu ekibini kutluyorum. Gelecek yıllarda yeniden Yalova’ya yakışır turnuvalar düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Oynanan maçların ardından ilk kupalar U-10 kategorisinde dağıtıldı. Prestij kupasını Kartalspor, centilmenlik kupasını ise Componante kazandı. Gümüş kupada şampiyonluğa Büyükçekmece ulaşırken, bu kategoride ikincilik Manisa’dan Selvilitepespor’un üçüncülük ise İstanbul Yeniköyspor’un oldu. Altın kupada ise mutlu sona Simurg ulaşırken, ikinciliği İstanbul H. Taştepespor, üçüncülüğü ise Kahramanmaraşspor kazandı.

U-12 liginde altın kupa finali ise nefesleri kesti. Rakipleri Fenerbahçe ve Bursa Çalıspor’u eleyen Altınordu A.Ş. ve Beşiktaş finalde karşılaştı. 0-0 sona eren maçta şampiyonu ise penaltı atışları belirledi.

Seri penaltı atışları sonrasında Altınordu A.Ş. U-12 takımı minik kartalları 3-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı ve kupasını Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tamer Erbul’un elinden aldı. bu kategoride Beşiktaş ikinci, Bursa Çalıspor ise üçüncü oldu. Gümüş kupada ise Simurg şampiyon olurken, Kocaeli’den Kandıraspor ikinci, İstanbul’dan Beykentspor üçüncülük sevinci yaşadı.

Kaynak: İHA