Köy Okulunun Takdirlik Yıldızları

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Çayırlı köyünde, okul önündeki beton zeminde futbol antrenmanları yaparak hazırlandıkları Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası'da birinci olan Yüksel Balcı Ortaokulu takımının oyuncuları, karnelerini takdir belgesiyle taçlandırarak spordaki başarılarını derslerine de yansıttı Öğrencilerden Türkoğlu: 'Hem futbolda hem de derslerimizde şampiyonuz, hepimiz takdir belgesi aldık'.

MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Çayırlı köyünde, okul önündeki beton zeminde futbol antrenmanları yaparak hazırlandıkları Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası'da birinci olan Yüksel Balcı Ortaokulu takımının oyuncuları, spordaki başarılarını derslerinde de göstererek takdir belgesi aldı.

Kütahya'da 25-29 Mayıs tarihlerinde yapılan Okullararası Yıldızlar Futbol Türkiye Birinciliği finallerinde Denizli temsilcisini yenerek Türkiye Şampiyonu olan Yüksel Balcı Ortaokulunun oyuncuları, spordaki kadar derslerindeki başarılarıyla da okullarının gururu oldu.

Takımda ilk 11'de forma giyen oyuncuların tamamı ile 4 yedek oyuncudan ikisi takdir belgesi, diğer 2 yedek oyuncu da teşekkür belgesiyle karnelerini aldı.

Öğrencilerden Selin Türkoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol şampiyonasına çok iyi hazırlandıklarını ancak derslerini de ihmal etmediklerini söyledi.

Yağmur, çamur, kış demeden, kavurucu sıcağın altında antrenman yaptıklarını anlatan Türkoğlu, 'Erkek takımıyla maç yaparak kendimizi geliştirdik. Erkekler kızlara nazaran daha hızlı koşuyorlar ve daha hareketliler. Onlar bizi çok geliştirdi. Beton zemin üzerinde çalıştık. Sporla birlikte derslerimizdeki başarımız da arttı. Hem futbolda hem de derslerimizde şampiyonuz, hepimiz takdir belgesi aldık. Hedefimiz Türkiye şampiyonluğuydu ve buna ulaştık, sırada Avrupa var.' diye konuştu.

Takım oyuncularından İrem Yılmaz da ailelerinin ve öğretmenlerinin kendilerine destek vermesi sayesinde önemli başarı elde ettiklerini dile getirdi.

Şampiyona yoğunluğuna rağmen derslerini ihmal etmediklerini vurgulayan Yılmaz, 'Sınıfımızı takdirnameyle geçtik. Çok mutluyuz.' dedi.

Özlem Karakuş da okullarına Türkiye Şampiyonluğu kupası getirdiklerini, başarılarını derslerde de sürdürerek herkese örnek olmaya çalıştıklarını belirterek, amaçlarının milli takım forması giymek olduğunu kaydetti.

- 'Beton sahada şampiyonaya hazırlandılar'

Okul Müdürü Atilla Bozkurt ise takımda 11 oyuncu ile yedek 2 oyuncunun takdirname, diğer 2 yedek oyuncunun ise teşekkür belgesi almasının kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Yıllardır okulda sportif faaliyetlere özen gösterdiklerini anlatan Bozkurt, şöyle devam etti:

'Önemli bir emeğin sonucu başarıyı elde ettik. Okulumuzun önündeki 300 metrekarelik kilitli parke üzerinde çalışmalarımızı yaptık. Toprak sahamız var ama çamur ve toz olduğu için kullanamadık. Zaman zaman hafta sonları çocukları yaklaşık 30 dakika yolculuğun ardından Ereğli ilçesindeki Beyçayırı Stadı'na götürdük. Öğrencilerimiz, büyük bir başarı göstererek bir köy okulunun Türkiye Şampiyonu olabileceğini gösterdiler. Çocuklarımızın karneleri de çok iyi. Sportif başarılarını derslerinde de göstermeleri bizleri ayrıca mutlu etti.'

Beden eğitimi öğretmeni Elmas Sinem Altuntaş da öğrencilerinden bazılarının fen lisesi ve anadolu lisesinde eğitim öğretimine devam edeceğini anlattı.

Sadece sportif başarının önemli olmadığını vurgulayan Altuntaş, 'Ders başarısı da önemlidir. İkisini birlikte yürüttüğümüz için zaten başarılı olduk ve şampiyonluğu yakaladık. Türkiye Bayan Milli Takımı seçmeleri için okulumuzdan 5 öğrenci katılma şansı yakaladı.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA