Rüzgar Sörfünden, Otizmli Çocuklara Destek

Gelecek hafta ilk ayak yarışlarıyla başlayacak Türkiye Windsurf Ligi'nden elde edilecek gelir, otizmli çocukların eğitiminde kullanılacak.

Bu yıl üç ayak üzerinden düzenlenecek Türkiye Windsurf Ligi'nden elde edilecek gelir, otizmli çocukların eğitiminde kullanılacak.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, gelecek hafta Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde başlayacak ligde mücadele edecek sporcuların 'Otizmin farkındayız” yazılı özel tişörtler giyeceği belirtildi.

Yarışlarda elde edilecek gelirin tamamının otizmli çocukların eğitimine bağışlanacağı bildirildi.

Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü'nde 23-26 Haziran'da düzenlenecek ilk ayak yarışlarının ardından ikinci ayak İzmir'in Dikili ilçesinde 28-31 Temmuz'da, üçüncü ve son ayak ise Urla'da 25-28 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, bu yarışların Ege Bölgesi ve Türkiye'nin tanıtımı için güçlü bir fırsat olacağını belirtti.

Türkiye çapında düzenlenen bu yarışların kısa sürede yurt dışı katılımıyla uluslararası hale geleceğini bildiklerini kaydeden Öztürk, 'Bu yarışlar sadece spor ve tanıtım organizasyonundan ibaret olmayacak. Rüzgar, otizmli çocuklarımıza destek için esecek. Sörfçülerimize başarılar dilerken, halkımızı da heyecanlı geçeceğine inandığımız yarışları izlemeye davet ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Türkiye Windsurf Ligi’nin ilk ayağının Ayvalık’ta düzenlenmesinin, ilçenin tanıtımı ve turizmi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise 'Ayvalık’ı windsurf alanında bir marka haline getirmeyi amaçlıyoruz. İlçemizde su sporlarının yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Dileğimiz bu etkinliğin uluslararası bir hale dönüşerek ülkemiz sınırlarını aşması.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA