Emanet Kaskla Türkiye Şampiyonu Oldular

Muğla'nın Yatağan ilçesinde çim hokeyi sahası olmadığı için beton sahada antrenman yapan Ayser Kazım Eren Ortaokulu hokey takımı, Yıldız Kızlar Hokey Türkiye Şampiyonası'ndan şampiyonluk kupasıyla döndü Maddi olanaksızlıklar nedeniyle malzeme temininde de sıkıntı yaşayan takımın kalecisi, maçlara rakip takımlardan aldığı emanet kaskla çıktı.

Yatağan ilçesinde hokey sahası olmadığı için beton sahada antrenman yapan ortaokul öğrencileri, katıldığı Yıldız Kızlar Hokey Türkiye Şampiyonası’nda şampiyonluk elde etti.

İlçeye bağlı yaklaşık bin nüfuslu Bozüyük Mahallesi'nin 71 öğrencili Ayser Kazım Eren Ortaokulunda 5 yıl önce beden öğretmeni Mahmut İmren tarafından kurulan erkek ve kız hokey takımları, 5 yılda 2 Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Şampiyonaya imkansızlıklar nedeniyle çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle katılabilen hokey takımı, Konya'da düzenlenen ve 8 takımın katıldığı Yıldız Kızlar Hokey Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Takımın kalecisi, kaskı olmadığı için rakip takımlardan emanet aldığı kaskla mücadelelere çıktı.

Finalde Antalya temsilcisi Leyla Kahraman Sevim Ertenü Ortaokulu ile karşılaşan Bozüyüklü hokeyciler, rakiplerini 4-1 mağlup ederek yıldız kızlar kategorisinde Muğla'ya ilk şampiyonluk kupasını getiren takım oldu.

- 'Rakipleriyle eşit şartlarda yarışmıyorlar'

Takım antrenörü Mahmut İmren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımının kısıtlı imkanlarla büyük başarılara imza atığını söyledi.

Taşımalı eğitimle gelen öğrencileri, okul saati dışındaki antrenmanlarından sonra kendi imkanlarıyla evlerine bıraktıklarını anlatan İmren, 'Beton sahada antrenman yapıyoruz. Çünkü başka bir tesisimiz yok. Beton zemin de bir nebze olsun faydalı oluyor. Çünkü rakiplerimiz salon ve halı saha antrenmanı yaparken, bizim beton zeminde çalışmamızın bir anlamı kalmıyor. Beton zemin çocuklara bir şey kazandırmıyor.' dedi.

Yıldız erkek hokey takımının iki yıl önceki şampiyonluğunun 'şans eseri' olarak yorumlandığını hatırlatan İmren, kızların da şampiyon olmasıyla başarıların şans eseri olmadığını ispatladıklarını ifade etti.

Antrenman için 4 kilometre uzaklıktaki Bozarmut ve 27 kilometre uzaklıktaki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait halı sahayı kullandıklarını belirten İmren, şöyle konuştu:

'Antrenmandan sonra bu çocukları mahallerine ve evlerine bırakmak bizim 4 saatimizi alıyor. Bu şartlarda çalıştık. Diğer takımların çoğu kulüp sporcusu ve kulüp adına antrenman yapıyorlar. Antrenörlerin çoğu milli takım antrenörü veya kulüp antrenörü. Şartlarımız hiçbir şekilde eşit değil. Salonda, halı saha ve hatta sentetik zeminde çalışan takımlara karşılık beton zeminde çalışarak antrenman yapıyoruz. Farkımız burada. Biz buna inandık.'

- 'Yendiğimiz rakiplerimizden kasklarını ödünç istedik'

Takımın kaptanı 14 yaşındaki İrem Koyun ise okulun erkek hokey takımının çalışmalarını izleyerek 3 yıl önce hokey oynamaya başladığını anlattı. Koyun, kalecilerinin kaskı olmadığı için yendikleri rakiplerinden ödünç kask istediklerini ve müsabakaların ardından kaskı iade ettiklerini anlattı.

Atık kalorifer borularından yaptıkları kalelerle antrenman yaptıklarını ifade eden Koyun, şunları kaydetti:

'Antrenman yaptığımız alan beton olduğu için top daha kolay gidiyor. Gerçek saha böyle olmadığı için şampiyonada zorlandık. Uyumsuzluklar yaşadık ve adapte olamadık. Turnuvalara giderken ailelerimize, yakınlarımıza bir söz verdik ve 'Kupayı alıp geleceğiz' dedik. Verdiğimiz sözü tuttuk. Şimdi de bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.'

- 'Takdire şayan bir davranış'

Yatağan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, 71 öğrencisiyle eğitim faaliyetlerini sürdüren Ayser Kazım Eren Ortaokulunun 52 öğrencisinin taşımalı sistemle eğitim gördüğünü söyledi.

Kız öğrencilerin elde ettiği başarının yadsınamaz bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Baykal, 'Aynı okulun yıldız erkekler hokey takımı 2014 yılında Türkiye şampiyonu olmuştu. Kızlar da aynı başarıyı gösterdiği için çok mutlu olduk. Buradaki öğretmenimizin fedakarca çalışarak, gayret ve özverisiyle öğrencilerimize bu spor dalını ısındırması gerçekten takdire şayan bir davranış.' dedi.

Kaynak: AA