Bülent Akay, İnline Hokey Milli Takımının Yozgat Kampını Ziyaret Etti

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, Inline (Tekerlekli Paten Hokeyi) Hokey Milli Takımı’nın Yozgat’ta ki kampını ziyaret etti.

Avusturya’da düzenlenecek Avrupa elemelerine katılacak olan İnline Hokey Milli Takımının kampını ziyaret eden Akay, takımın idmanını izleyerek oyunculara moral verdi. İdman sonrası bir açıklama yapan Akay, 21 Haziran tarihinde Avusturya’da yapılacak olan 2017 İnline Dünya Şampiyonası eleme hazırlıkları için Yozgat’ta çalışmalara başladıklarını söyledi.



Takımın günde iki idmanla şampiyonaya hazırlandığını ifade eden Akay, “Bizde bu çalışmaları yerinde izledik. Çok iyi bir kamp süreci yaşadıklarını tespit ettik. Çalışmalar günde ikişer saat iki antrenmanla, oksijeni bol olan Yozgat’ta devam ediyor” dedi.

Çalışmalara 14 sporcunun katıldığını belirten Akay, “Sporcularımız oldukça yoğun bir kamp programı geçirecekler ve 21 Haziran’da yola çıkacaklar. 22-25 Haziran tarihleri arasında Avusturya’da Letonya, Belçika ve İsrail ile mücadele edecekler. İki grup halinde 4 takımdan oluşan bir turnuva. Biz kendi gurubumuzda bu ülkelerle karşılaşacağız. Her takımla birer kez müsabaka yapacağız. Eğer hepsini yenersek, diğer gurubun birincisi ile karşılaşarak galip gelen takım 2017 yılında Slovakya’da gerçekleşecek olan dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanacak” diye konuştu.

Akay, rakiplerin oldukça güçlü olduğunu, onlarla kıyasıya mücadele etmek için çalışmaları sıkı tuttuklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA