Voleybol Açıklaması FIVB Dünya Ligi

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın da bulunduğu 2. Grup'ta mücadele edecek takımların başantrenör ve kaptanları, basın toplantısında bir araya geldi TVF Yönetim Kurulu Üyesi Göksu: 'Türk Milli Takımı'nın hedefi, 2. Lig'den 1. Lig'e çıkmaktır' A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Zanini: 'Dünya sıralamasında üst basamaklara tırmanmak için bu büyük fırsat'

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Dünya Ligi 2. Grup'ta mücadele edecek takımların başantrenör ve kaptanları, basın toplantısında bir araya geldi.

İzmir'in ev sahipliği yapacağı organizasyon öncesi Volley Otel'de düzenlenen ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu'nun da katıldığı basın toplantısında konuşan Avrupa Spor Organizasyonları Komisyonu Başkanı Wojciech Czayka, misafirperverliği için TVF'ye teşekkür ederek, iyi bir turnuva olması dileğinde bulundu, takımlara başarılar diledi.

Dünya Ligi'nde mücadele edecek takımları Türkiye'de ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getiren Ahmet Göksu ise Türkiye'nin ilk kez 2. Grup'ta mücadele edeceğini hatırlatarak, şunları söyledi:

'Türk Milli Takımı'nın hedefi 2. Lig'den 1. Lig'e çıkmaktır. Grupta sırasıyla Slovakya, Portekiz ve Hollanda ile maç yapacağız. Daha sonra Mısır'da ev sahibi ülkenin yanı sıra Japonya ve Finlandiya, Çin'de de yine ev sahibi ülkenin yanı sıra Japonya ve Slovakya ile oynayıp grup maçlarını tamamlayacağız. Grup maçlarında aldığımız puan sonucunda Dörtlü Final'in yapılacağı Portekiz'e gidip gitmeme konusunda durumumuz ortaya çıkacak.'

- Başantrenörlerin görüşleri

A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Emanuele Zanini, Dünya Ligi'ne ilk kez ikinci seviyede katılmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, turnuva sayesinde takımın seviyesini test edeceklerini kaydetti.

Turnuvanın dünya sıralamasında üst basamaklara tırmanmak için büyük fırsat olduğunu vurgulayan Zanini, 'Hazırlık uzun bir süreçti. Zorluklarla karşılaştık. Hedefimiz Dörtlü Final'e gitmek ve orada kazanarak bir üst gruba çıkmak.' dedi.

Hollanda Milli Takımı Başantrenörü Gido Vermeulen ise turnuvaya 6 haftadır hazırlandıklarını, genç oyunculardan oluşan bir ekibe sahip olduklarını aktardı.

Portekiz Milli Takımı Başantrenörü Francisco Santos, Dörtlü Final'e ev sahipliği yapacakları için turnuvanın en şanslı takımı olduklarını düşündüğünü belirterek, grup maçlarıyla Dörtlü Final'e hazır hale gelmek istediklerini ifade etti.

Turnuva hazırlıklarına 23 Mayıs'ta başladıklarını anlatan Slovakya Milli Takımı Başantrenörü Miroslav Palgut da tecrübeli oyunculardan yoksun olduklarını, bu nedenle turnuvanın orta ve genç jenerasyon için iyi bir fırsat olacağını dile getirdi.

Organizasyonda müsabakalar, 17 Haziran Cuma günü başlayacak.

Kaynak: AA