Gaziantep Büyükyehir Belediyesinden Spor Tesisi Atağı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince genç nesillerin zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri ve spor faaliyetlerini kolay yapabilmeleri için mini futbol ve basketbol sahaları yapılıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, nüfusu hızla artan mahallelerin ihtiyaçlarına göre mini futbol ve basketbol sahaları yapan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığınca ilk etapta 3 mahalledeki spor sahaları hizmete alındı.

Beydilli, Mavlana ve Karacaoğlan Mahallelerine birer mini futbol ve basketbol sahası yapan belediye tarafından spor sahalarının yanlarına oyun parkları da yapıldı.

Kocaoğlan Mahallesi'nde 860 kişilik spor salonu yapan Büyükşehir Belediyesince tesisin tamamlanmasıyla şehre bir spor salonu daha kazandırılmış olacak.

Toplamda 5 bin metrekare kapalı alanda inşa edilen Kocaoğlu Mahallesi Spor Salonu, basketbol, fitnes ve farklı spor salonlarından oluşacak. Kaba inşaatı tamamlanan inşaatın temmuz ayında faaliyete geçmesi planlanıyor. Salonun içinde basketbol sahası, uzakdoğu sporları ve fitnes olmak üzere farklı sporlar yapılabilecek. Burasının tamamlanmasıyla bölgedeki gençlere ve salon takımlarına yeni bir tesis kazandırılacak.

İlçelere de halı saha yapımına başlayan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, bu doğrultuda Araban'a iki halı saha inşa etti.

Nizip'e bir basketbol sahasıyla bir de tenis kortu yapan Büyükşehir Belediyesi tarafından, Oğuzeli'ne ise bir futbolla bir basketbol sahası yapıldı.

Diğer ilçelerde spor tesisi çalışmalarına devam ediliyor.

Kaynak: AA