ASÜ'lü Okçular Moğolistan'da Dünya 2.'Si Oldu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Okçuluk Takımı, Moğolistan’da düzenlenen '11’inci Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda dünya ikincisi oldu.

ASÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Moğolistan'da düzenlenen şampiyonaya 32 ülkeden toplamda 221 sporcu katıldı, organizasyon 6 gün sürdü. ASÜ Okçuluk Takımı, şampiyona süresince, dünya çapında dikkat çeken atışlar yaptı.

Makaralı Yay Mix Takım kategorisinde yarışan Evren Çağıran ve Yeşim Bostan, dünyanın en iyi takımları arasında gösterilen Polonya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletlerini geride bırakarak finale yükseldi.

Final müsabakasında Kore ile karşılaşan ASÜ'lüler, sadece 1 puanla dünya şampiyonluğunu kaçırdı ve bu kategoride Türkiye'ye ve Aksaray'a dünya ikinciliği hediye etti. Makaralı Yay Erkek Takım kategorisinde ise Evren Çağıran ve Emre Çömez’den oluşan ASÜ ekibi, dünya dördüncülüğünü elde etti. Bireysel sıralamada ise başarılı sporcu Evren Çağıran, yaptığı isabetli atışların ardından dünya ikincisi oldu.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, okçuluk takımının ulusal düzeyde olduğu gibi, uluslararası düzeyde de önemli dereceler elde ettiğini anımsatarak, 'Dünya klasmanında elde edilen bu dereceler bizleri mutlu etmiştir. Tüm sporcularımıza ve hocalarımıza ülkemize, şehrimize ve üniversitemize hediye ettikleri dünya ikinciliği için teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA