Foça'da Açık Su Yüzme Şampiyonası Başladı

İzmir’in Foça ilçesinde, merakla beklenen Açık Su Yüzme Şampiyonası’na, Türkiye’nin bir çok yerinden 136 sporcu katıldı.

Foça ilçesinde düzenlenen Açık Su Yüzme Şampiyonası, 77’si erkek 136 sporcunun katılımıyla törenle başladı.

Turnuvada sporcular, kıyasıya bir mücadele vererek kulaç attı. İki gün sürecek şampiyonada yarışmacıların, belirlenen mesafelerde yarışacağı öğrenildi.

Açılış törenine, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclisi üyeleri, Türkiye Yüzme Federasyonu hakemleri katıldı.

Turnuvada bir konuşma yapan Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Teknik Kurul Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran, Foça’daki şampiyonanın önemine dikkat çekerek, "Amacımız açık su sporunun ülkemizin her alanına yayabilmek, sporcularımızın performansını arttırmak ve uluslararası düzeyde madalyalar kazanarak şanlı bayrağımızı dalgalandırmaktır. Bu amaçla yaptığımız bu organizasyonlar çok önemlidir" dedi.

Foça’nın tarihsel kimliğinde denizin önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da şöyle konuştu:

"Hocamızın böyle bir spor faaliyetini Foça’ya getirmesi bizleri çok heyecanlandırdı. Demek ki biz, dünya şampiyonasını, Avrupa şampiyonasına talip olabiliriz. Bu anlamda bunun alt yapıları da Foça’mızda oluşmaya başladı.

Umuyorum önümüzdeki yıllarda Dünya Açık Su Yüzme Şampiyonasını Foça’ya bekliyoruz. Biz yerel idare olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA