Açılış maçına Payet damgası

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası açılış maçında Fransa, Romanya'yı Giroud ve Payet'in golleriyle 2-1 mağlup etti.

Açılış maçına Payet damgası
Fransa'da düzenlenen 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında ev sahibi Fransa, A Grubu'nda Romanya ile karşılaştı. Süper Lig'den Stancu ve Torje'nin formasını giydiği Romanya karşısında oldukça zorlanan Fransa, Dimitri Payet'in 88. dakika golüyle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Stade de France'taki karşılaşmada Giroud'la 57'de öne geçen Horozlar'a, Romanya 64'te Stancu'nun penaltı golüyle cevap verdi. İlk golün asistini yapan Dimirti Payet, mükemmel futbolunu 88. dakikadaki nefis golüyle taçlandırdı ve gecenin skorunu belirledi.

İLK YARIDA BİR TOP DİREKTEN DÖNDÜ

Maçın henüz ilk dakikalarında köşe vuruşu kullanan Romanya'da Bogdan Stancu turnuvanın ilk golünü atıp tarihe geçmeye çok yaklaştı ama kaleci Lloris buna izin vermedi. Tempolu başlayan maçta çeyrek saat dolmadan bu kez Fransa gole çok yaklaştı, Griezmann'ın kafa vuruşu direkten döndü. Dimitri Payet ve Griezmann'ın etkili oynadığı ilk 45 dakikada gol sesi çıkmadı.

TURNUVANIN İLK GOLÜ GİROUD'DAN

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ilk golü Fransa'nın golcüsü Olivier Giroud'dan geldi. Payet'in ortasında kaleci Tatarusanu ile birlikte sıçrayan Giroud kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Milli formayla son 6 maçta 8. golünü atan Giroud, Benzema'nın yokluğunda gol yükünü çekmeye devam etti.

Açılış maçına Payet damgası

ROMANYA BERABERLİĞİ PENALTIDAN BULDU

Romanya, 64'te Gençlerbirliği'nde forma giyen Bogdan Stancu'nun penaltı golüyle beraberliği sağladı.

Açılış maçına Payet damgası

PAYET SÜRPRİZE İZİN VERMEDİ

Maçın 88. dakikasında sahneye çıkan Dimitri Payet, çok uzaklardan yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Fransa bu golle sahadan 2-1 galip ayrıldı.
.
.