Ronny Turıaf Açıklaması 'Hidayet Türkoğlu Avrupa'dan Nba'ye Giden Oyunculara İlham Verdi'

NBA’in Fransız eski basketbolcusu Ronny Turiaf, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu’nun Avrupa’dan NBA’ye giden oyunculara ilham verdiğini söyledi. Turiaf ayrıca 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda ev sahibi olan Türkiye’nin favori olduğunu da belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., NBA, Türkiye Basketbol Federasyonu işbirliği ile basketbolda bireysel yetenekleri ön plana çıkarmak amacıyla çocuklara yönelik "İBB Spor A.Ş. NBA Yetenek Yarışması" Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenledi.

İstanbul’dan 285 okuldan kız ve erkek olmak üzere bin çocuğun katıldığı Yeşilay’ın da desteklediği Yetenek Yarışması Finalleri’nde toplamda 32 çocuk yarıştı. Etkinliğe Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Bayraktar’ın yanı sıra NBA’in eski oyuncularından Fransız Ronny Turiaf da katıldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ronny Turiaf, organizasyonun çok iyi olduğunu söyleyerek, “NBA, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş.’nin ortaklığında çocukların yeteneklerini sergilemesi muhteşem bir olay" dedi.

Fransa Basketbol Milli Takımı oyuncusu olarak Avrupa’yı yakından takip ettiğini söyleyen Turiaf, “12 yıl milli takım forması giyen biri olarak Türkiye ile defalarca karşılaştık. Dün gezdiğimiz okulda ve burada yapılan etkinlikleri görünce büyük yeteneklerin neden Türkiye’den çıktığını daha rahat görebiliyorum. Bu tip ortamlar çok önemli. Geleceğin yıldızları bu tip ortamdan çıkıyor. Bu tip organizasyonlar bize insanlığı öğretiyor” diye konuştu.

"HİDAYET’İN YERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu’na karşı defalarca oynadığını söyleyen yıldız basketbolcu, “Ağabey gibi gördüğümüz bir karakterdi. Avrupa’dan NBA’ye giden oyunculara ilham verdi. Sadece NBA değil milli takım olarak da nasıl taşıdığını görüyorsunuz. Bir taraftan uzun boylu, diğer taraftan oyun kurucu özellikleri vardı. Onlar bizim oyun tarzımızı değiştirdi, Amerika’daki Avrupalılar olarak. Bizim için Hidayet’in çok önemli bir yeri var” ifadelerini kullandı.

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin ev sahibi olmasının avantajlı olduğunu vurgulayan Turiaf, “İzleyici olarak da geldim, oyuncu olarak da. Türkiye’nin coşkulu bir taraftarı var. Taraftarlar kritik noktalarda sizi bir üst noktaya taşıyor. Bu seyircinin önünde Türkiye Milli Takımı’nı favori görmemek mantıksızlık olurdu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA