'Futbolun Efsaneleri' Mahkumlarla Buluşuyor

Adalet ile Gençlik ve Spor bakanlıkları iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Tanju Çolak, Ergün Penbe, Hami Mandıralı'nın da aralarında bulunduğu futbolun ünlü isimleri, genç hükümlü ve tutuklularla sahaya çıkıyor Cezaevinde kalanların rehabilitesinin amaçlandığı projeyle gençler, futbolcularla ilk kez yan yana gelme şansını bulmanın mutluluğunu yaşıyor.

KEMAL KARADAĞ - Adalet ile Gençlik ve Spor bakanlıkları iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, 'futbolun efsaneleri' genç hükümlü ve tutuklularla buluşuyor.

AA muhabirinin Adalet Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle başlatılan 'Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor' projesiyle, çeşitli suçlardan cezaevlerinde kalan 14-18 yaşlarındaki hükümlü ve tutukluların, parmaklıklar ardında farklı bir gün yaşamaları hedeflendi.

'Altın Ayakkabı' ödüllü gol kralı Tanju Çolak, Galatasaray'ın unutulmaz kaptanı Ergün Penbe, bordo mavili takım taraftarlarının gönüllerinde taht kuran Hami Mandıralı, Ali Gültekin ve İlker Yağcıoğlu, parmaklıklar ardında fileleri havalandırmak için projeye dahil oldu.

Proje kapsamında düzenlenen panelde hayat öykülerini hükümlü ve tutuklulara anlatan futbolcular, daha sonra onlarla sahaya çıkıyor.

- Efsaneler parmaklıklar ardında sahaya çıkıyor

Geçen hafta İzmir'deki Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumunda başlatılan projeyle futbolun ünlü isimleri, hükümlülerle bir araya geldi.

Efsane futbolcularla aynı sahada ter dökme şansı bulan genç hükümlülerin, hayata tutunması ve topluma kazandırılmasının amaçlandığı projenin ikinci durağı ise İstanbul Maltepe Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu olacak.

Cezaevindeki genç hükümlü ve tutuklular, yarın Fenerbahçe, Beşiktaş kulüplerinde de oynayan file bekçisi Rüştü Reçber'in de aralarında bulunduğu futbolcularla sahaya çıkacak.

'Efsane Futbolcular Genç Hükümlülerle Buluşuyor' projesinin 10 cezaevinde daha hayata geçirileceği bildirildi.

- Genç hükümlüler futbolla rehabilite ediliyor

Projeyle, Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumlarında farkındalık oluşturularak, buradaki hükümlü ve tutukluların rehabilite edilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında gençler, ilk kez yan yana olma şansı buldukları futbolcularla buluşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ceza İnfaz Kurumlarında meslek edindirme kursları başta olmak üzere sosyal aktiviteleri hayata geçiren Adalet Bakanlığı, yaptığı çalışmalarla, farklı yaş gruplarından çok sayıda hükümlü ve tutukluyu, tahliye sonrası hayata hazırlamayı hedefliyor.

Kaynak: AA