Dardanel'in U 17 Takımı Türkiye Dördüncüsü Oldu

Çanakkale Dardanel U 17 takımı Antalya’da oynanan final grubu müsabakalarını Türkiye 4’üncüsü olarak tamamladı.

Kırmızı beyazlar, dün oynanan ve normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren karşılaşmada gidilen penaltılar sonucu süper lig kulüplerinden Osmanlıspor Futbol Kulübü takımına 5-4 mağlup olarak Türkiye Şampiyonasından Türkiye dördüncü olarak döndü.

İki grup halinde gerçekleşen Türkiye Şampiyonasında Tokatspor, Aydınspor 1923 ve İstanbulspor takımları ile ilk etap mücadelesinden, 2 galibiyet ve 1 yenilgi aldıktan sonra ikinci olarak çıkan Çanakkale Dardanel U 17 takımı, üçüncülük dördüncülük maçında süper lig takımı Osmanlıspor FK ile eşleşti. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Kırmızı beyazlar ikinci yarıda aradığı golü buldu ve 1-0 öne geçti. Osmanlıspor, bir kontratakta golü buldu ve maçın normal süresi 1-1 tamamlandı.

Karşılaşmanın 15’er dakikalık iki uzatma devresi de 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Daha sonra penaltı atışlarına geçildi. Karşılıklı goller ile devam eden penaltı atışlarında Osmanlıspor’un bir penaltısını Çanakkale Dardanel kalecisi kurtardı. Ancak maçın hakemi atışı tekrarlattı. Çanakkale Dardanel’in teknik heyeti ve futbolcuları bu karara uzun süre itiraz etti. Yenilenen atışı Osmanlıspor gole çevirdi. Daha sonra bir penaltı kaçıran Çanakkale Dardanel, 5-4 kaybettiği maçın ardından Türkiye Şampiyonasından Türkiye dördüncüsü olarak ayrıldı.

Kaynak: İHA