Toroslar'da Eski Çocuk Oyunları Şampiyonası Yapıldı

Toroslar Belediyesi’nin, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) ile birlikte düzenlediği ’Akdeniz Bölgesi Çocuk Oyunları Şampiyonası’ coşkulu geçti.

Yalınayak Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonaya Adana, Hatay, Antalya ve İçel’den 9 okul takımı katıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye meclis üyeleri, ÇOSKK Akdeniz Bölge Başkanı Melike Sezer, ÇOSKK il ve ilçe başkanlarının hazır bulunduğu şampiyonada, mendilkapmaca ve tombik oyunlarında 120 öğrenci yarıştı. Mendilkapmaca ilkokullarda Adana birinci, Hatay ikinci ve İçel üçüncü olurken, ortaokullarda ise Hatay birinci, Adana ikinci ve İçel üçüncülüğü elde etti. Tombik ortaokullar arasındaki yarışmada da Adana birinci, Antalya ikinci ve Hatay üçüncü oldu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, öğrencilerin kıyasıya yarıştığı turnuvada birinci gelen okullara kupa ve madalyalarını takdim etti. Sporcuları tek tek tebrik eden Tuna, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını hatırlatmak ve yeniden canlılık kazandırmak amacıyla düzenlenen şampiyonaya katkıda bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.



Turnuvanın organizasyonunda emeği geçen ÇOSKK yetkililerine ve hakemlere teşekkür eden Tuna, teknolojinin gelişmesiyle oyunların artık bilgisayar ortamına kaydığını belirterek, “13 yıldır görev yaptığımız ilçemizde toplumun her katmanının farklı branşlarda spor yapmasına vesile olduk. Değişik alt yapılar ve tesisler inşa ettik. Sağlıklı toplum oluşturmak ancak çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapmasıyla mümkün olabilir. Çocuklarımıza eski çocuk oyunlarını hatırlatmak amacıyla bu turnuvalara her zaman destek oluyoruz. Bilgi çağını yaşadığımız bu dönemde, maalesef ki çocuklarımız bilgisayarın başından kalkmıyorlar. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’ sözünden hareketle çocuklarımızı ve gençlerimizi spora teşvik etmeye çalışıyoruz. Amacımız; beyni bilgi ile dolu, sporcu kimlikleriyle öne çıkan, teknolojik gelişmişlikleri yakından takip eden ancak milli değerlerinden de asla vazgeçmeyen bir gençlik oluşturmaktır" dedi.

Akdeniz Bölgesi Çocuk Oyunları Şampiyonasında birinci gelen takımlar, ÇOSKK’in yapacağı Türkiye Şampiyonasında Akdeniz Bölgesini temsil edecekler.

Kaynak: İHA