Engelli Bilek Güreşçi, Avrupa'da Başarılı Olmak İstiyor

Bilek güreşi milli takımına seçilen Ümit Burunlular, Bükreş'te gerçekleştirilecek Avrupa Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılacak Ümit Burunlular: 'İnşallah orada güzel bir derece yaparak, dünya şampiyonasına gitmeyi hedefliyoruz'.

Çanakkale'de geçirdiği trafik kazasının ardından ayaklarını kullanamaz hale gelen ve 5 yıl önce başladığı bilek güreşinde milli takıma seçilen Ümit Burunlular, Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak istiyor.

Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanlığı görevini de yürüten Ümit Burunlular, bir ay önce Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Karabük'te düzenlenen Türkiye Bedensel Engelli Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 75 kilogram ve üzeri oturarak ağır sıklet kategorisinde, Türkiye şampiyonu oldu. Ümit Burunlular, bu derecesiyle milli takıma seçildi.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te 21 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası'na eski bilek güreşi sporcusu Cenker Bilgi gözetiminde hazırlanan Ümit Burunlular, haftanın 5 günü sol kolunu güçlendirmek için antrenman yapıyor.

Ümit Burunlular, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011 yılından bu yana bazı sivil toplum kuruluşları ile spor kulüplerinde görev yaptığını söyledi.

Amacının, kendisi gibi engelli olanları hayata kazandırıp sosyal hayatta 'biz de varız' ilkesini vurgulamak olduğunu aktaran Ümit Burunlular, Çanakkale'de engelli kategorisinde tekerlekli basketbol, okçuluk, masa tenisi ve bilek güreşi dallarında faaliyet gösterdiklerini dile getirdi.

Romanya'da Çanakkale'yi ve Türkiye'yi başarıyla temsil etmek istediğine değinen Ümit Burunlular, 'İnşallah orada güzel bir derece yaparak, dünya şampiyonasına gitmeyi hedefliyoruz. Akabinde de beraberimizdeki engelli sporcu arkadaşlarımızla 2017 yılına hazırlanıp, Türkiye birinciliklerinde 'biz de varız' demek istiyoruz. Çanakkale'yi bu konuda öncü bir il olarak ilan etmeyi düşünüyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA