Bozok Üniversitesi 9. Bahar Şenlikleri Başladı

Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen ''9. Bahar Şenlikleri'' başladı.

Şenlikler kapsamında Yimpaş AVM önünde mehter takımı eşliğinde başlayan kortej, Cumhuriyet Meydanı'nda tamamlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Yozgat Belediyesi Mehter Takımı ve Bozok Üniversitesi folklor ekibi gösteri yaptı.

Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, burada yaptığı konuşmada, üniversiteyle şehri bütünleştirmek için şenliğe Cumhuriyet Meydanı'nda başladıklarını söyledi.

Üniversitenin mutlaka şehrin içinde olması gerektiğini belirten Karacabey, 'Bu birliktelik, üniversitemizin büyümesine, sosyo kültürel ve sosyo ekonomik açıdan şehre önemli katkılar sunmasına vesile olacaktır.' dedi.

Şehirle bir araya gelmeye, bütünleşmeye devam edeceklerini dile getiren Karacabey, 'Kısa süre önce yaptığımız uluslararası Bozok Sempozyumu da zaten şehri öne çıkartmak içindi. Bundan sonraki yıllarda da şehrimizin öne çıkarılması gereken özel konularını ele alacağız.' diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da Bozok Üniversitesinin bilimsel çalışmalarıyla Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alacağını belirterek, 'Şehirler beton binalardan ibaret değildir, şehirlerin bir ruhu olmalıdır. Şehirler yaşamalıdır, şehirleri yaşatan da kültürüdür, sanatıdır, eğitimidir, kültürel faaliyetidir. Bizler de bunu yapmak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şenlik meşalesi yakıldı. Daha sonra sayokan savunma sanatı gösterisi sunuldu, fakülteler arası spor müsabakasında dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları verildi.

Programın son bölümünde öğrenciler ve vatandaşlar, davul zurna eşliğinde halay çekip eğlendi.

Kaynak: AA