Akdeniz Bölgesi Çocuk Oyunları Şampiyonası

İçel'de Toroslar Belediyesi ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu iş birliğiyle çocuk oyunları şampiyonası düzenlendi Toroslar Belediye Başkanı Tuna: 'Teknolojinin gelişmesiyle oyunlar artık bilgisayar ortamına kaydı'.

İçel'de Toroslar Belediyesi ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) iş birliğinde, 'Akdeniz Bölgesi Çocuk Oyunları Şampiyonası' gerçekleştirildi.

Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yalınayak Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya Adana, Hatay, Antalya ve İçel'deki 9 okulun takımları katıldı.

Şampiyonadaki 'mendil kapmaca' ve 'tombik' oyunlarında 120 öğrenci yarıştı.

'Mendil kapmaca' yarışmasında ilkokullarda Adana birinci, Hatay ikinci, İçel üçüncü olurken, ortaokullarda ise Hatay birinciliği, Adana ikinciliği, İçel üçüncülüğü elde etti.

Ortaokul takımları arasında gerçekleştirilen 'tombik' yarışmasında ise Adana birinci, Antalya ikinci, Hatay üçüncü oldu.

- 'Oyunlar artık bilgisayar ortamına kaydı'

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını hatırlatmak ve bu oyunlara canlılık kazandırmak amacıyla şampiyonaya katkıda bulunduklarını belirtti.

Organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür eden Tuna, 'Teknolojinin gelişmesiyle oyunlar artık bilgisayar ortamına kaydı. 13 yıldır ilçemizde toplumun her kesiminin farklı branşlarda spor yapmasına vesile olduk. Değişik altyapılar ve tesisler inşa ettik. Sağlıklı toplum oluşturmak ancak çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapmasıyla mümkün olabilir.' dedi.

Tuna, 'Çocuklarımıza, eski çocuk oyunlarını hatırlatmak amacıyla bu tür organizasyonlara her zaman destek oluyoruz. Bilgi çağını yaşadığımız bu dönemde, maalesef çocuklarımız bilgisayarın başından kalkmıyorlar. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi 'Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur' sözünden hareketle çocuklarımızı ve gençlerimizi spora teşvik etmeye çalışıyoruz. Amacımız, beyni bilgiyle dolu, sporcu kimlikleriyle öne çıkan, teknolojik gelişmişlikleri yakından takip eden, ancak milli değerlerinden de asla vazgeçmeyen bir gençlik oluşturmak.' ifadelerini kullandı.

Dereceye giren takımlara ödüllerinin verildiği şampiyonada birinciliği elde eden takımların ÇOSKK'in düzenleyeceği Türkiye Şampiyonası'nda Akdeniz Bölgesini temsil edeceği belirtildi.

Kaynak: AA