MFÖ'nün Fuat'ı Şovuyla Büyüledi

Türk rock müziğinin en önemli gruplarından MFÖ’nün sevilen simalarından Fuat Güner, Eskişehir’de katıldığı model uçak yarışmasında yaptığı hareketlerle izleyicileri büyüledi.

Türk müziğinin efsanevi gruplarından olan ve ‘Ele Güne Karşı’, ‘Güllerin İçinden’ ve ‘Ali Desidero’ gibi klasikleşen şarkıları seslendiren Mazhar-Fuat-Özkan (MFÖ) grubunun üyelerinden Fuat Güner, sahnelerde olduğu gibi göklerde de hünerlerini sergiledi. Eskişehir’in İnönü ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen "F3A Radyo Kontrollü Model Uçak Akrobasi Türkiye Şampiyonası"nın antrenman gösterilerine katılan ve kendine özel model uçağı ile havada çeşitli akrobatik hareketler yapan Güner, kendisini izleyenleri büyüledi. MFÖ’nün F’si olarak tanınan ve müzik dışında bir başka tutkusu maket uçaklar olan ve Türkiye’de dereceleri bulunan Güner, bu hobisini herkese tavsiye ettiğini söyledi.



“FIRSAT BULDUKÇA SIK SIK UÇMAYA GİDİYORUM"

Yaklaşık 25 sene önce model uçaklara ilgisinin başladığını ve çocukluk yıllarında da lastik pervaneli uçaklar yaptığını söyleyen Fuat Güner, “Bundan 20 sene önce falan bir trafik kazası geçirmiştim. Evde bir uçak yaptım. Sonra hadi bunu uçuralım diye gittik bir alana. Orada eğitim aldım ve 30 - 40 sorti uçtuk. Sonra yavaş yavaş öğrendim radyo kontrollü uçakları kullanmayı. O zaman bu zamandır konserlerden fırsat buldukça, çok sık olmasa da, haftada en az bir kere gidiyorum uçmaya. Aynı zamanda İstanbul Model Uçak Kulübü’nün de başkanlığını yapıyorum. Çok gönül verdiğim bir hobi. Uçmayı zaten çok seviyorum. Bazen fırsat buldum mu hakiki uçaklarla da uçma şansım oluyor. Bu vesileyle f uçağı yarışmasına katılayım, destek vereyim diye geldim” dedi.



“REHABİLİTASYON GİBİ, ÇOK GÜZEL BİR HOBİ”

Yapılan yarışmada kendisinden iyi uçan arkadaşlarının olduğunu ve iddiasının bulunmadığını bildiren Güner, "Yaptığın hareketlerin her birinde bir zarafet olması lazım. Onu sağlamak o kadar güvenli bir iş değil. Hele bir de rüzgar oldu mu, yok arkadan karşıdan falan insan o zaman tecrübeye ve çok uçmaya ihtiyacı oluyor. Ama çok güzel bir hobi. Gerçekten herkese tavsiye ediyorum. En azından bunu yaparken, uçarken değil bir de bunu yapması var uçakları. Kendim de ben yaptım çok. Rehabilitasyon gibi hiçbir tasanız, bir kederiniz kalmıyor. Hiçbir şey düşünemez oluyorsunuz. O yüzden herkese tavsiye ediyorum, güzel bir hobi" diye konuştu.

Eskişehir’den de övgüyle bahseden Fuat Güner konuşmasını söyle sürdürdü:

“Modern bir şehir, yaşayan bir şehir. Dolayısıyla burada bulunmaktan çok mutluyum. İnönü de harika bir yer. Yani eğer uçmak isteyenler varsa, çok güzel bir yerdeler. Bunun değerini bilsinler diyorum.”

Kaynak: İHA