Karate Milli Takımı'ndan Madalya Rekoru

Fransa’nın Montpellier şehrinde düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası’nda Türkiye Karate Milli Takımı, bugüne kadar şampiyona tarihindeki en yüksek madalya sayısına ulaştı.

Fransa’nın Montpellier şehrinde düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası’nda Türkiye 1 altın, 5 gümüş ve 6 bronz madalya kazanarak, bugüne kadar şampiyona tarihindeki en yüksek madalya sayısına ulaştı. Şampiyonanın son gününde Erkek Kumite Takımı gümüş, Erkek ve Bayan Kata Takımları ise bronz madalya kazandı.

Avrupa Karate Şampiyonası’nın son gününde Takım Kata ve Takım Kumite finalleri yapıldı. Son şampiyon unvanı ile şampiyonaya katılan Erkek Kumite Takımı altın madalya için Fransa’yla karşılaştı. Final maçını Kumite Milli Takımı 3-1 kaybederek Avrupa ikincisi oldu. Serinin ilk maçında kendi sıkletinde 2012 Dünya ve 2013 Avrupa şampiyonu ile karşılaşan Rıdvan Kaptan son 39 saniyesine 3-3 girilen karşılaşmada rakibine 6-3 kaybetti.

İkinci maçta Erman Eltemur, baştan sona heyecan fırtınası şeklinde geçen mücadelede Corentin Seguy’u 10-6 mağlup etti. Enes Erkan ile Steven Da Costa arasındaki üçüncü maç 0-0 berabere sonuçlanınca seride eşitlik bozulmadı.

Gökhan Gündüz ile Logan Da Costa arasındaki mücadelede maçın bitmesine 2 dakika 7 saniye kala vurduğu tekmeyle 2-1 öne geçen Gündüz, son sekiz saniyede verdiği puanlarla mücadeleyi 4-2 kaybetti.

Şampiyonu belirleyecek maçta bir gün önce 84 kiloda altın madalya kazanan Uğur Aktaş, Marvin Garin ile karşılaştı. Maça ataklarla başlayan Uğur Aktaş, rakibi karşısında 2-0 öne geçti. Yüksek tempoda geçen mücadelenin bitmesine bir dakika kala vurduğu tekme ile üç puan alan Aktaş son 60 saniyeye 6-5 önde girdi. Son saniyelerdeki mücadelesine rağmen Uğur Aktaş tatamiden 9-7’lik mağlubiyetle ayrıldı.

KATA TAKIMLARI BRONZ MADALYA İLE YETİNDİ

Son gün tatamiye çıkan Erkek ve Bayan kata takımları şampiyonadan bronz madalya ile ayrıldı. Mehmet Yakan, Fikret Yılmaz ve Osman Evin’den oluşan Erkek Kata Takımı üçüncülük maçında Avusturya’yı 5-0 yenerek Avrupa üçüncüsü oldu. Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin’den oluşan Bayan Kata Takımı da Belarus’u 5-0 yenerek şampiyonayı bronz madalya ile bitirdi.

EKF BAYRAĞI TÜRKİYE’DE

Kapanış töreninde Avrupa Karate Federasyonu bayrağını önümüzdeki yıl organizasyona ev sahipliği yapacak Türkiye adına Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Avrupa Karate Federasyonu (EKF) Başkanı Antonio Espinos’tan teslim aldı.

Kaynak: İHA