Beşiktaş, Derbide Avantajını Korudu

Spor Toto Süper Lig'deki derbide Galatasaray'ı 10 yenen siyahbeyazlı takım, son iki haftaya bir maç eksiği olan şampiyonluk yarışındaki rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde girdi Beşiktaş, 5 maç aradan sonra deplasmanda Galatasaray'ı yendi Karşılaşmada Beşiktaş'ın golünü atan Gomez, siyahbeyazlı takımın bir sezonda resmi maçlarda en fazla gol atan yabancı oyuncu rekorunu egale etti Derbide gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Olcay Şahan, gelecek hafta Osmanlıspor ile yapılacak maçta forma giyemeyecek.

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup eden lider Beşiktaş, şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım attı.

Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Mario Gomez'in 76. dakikada attığı golle galibiyete ulaşan siyah-beyazlı takım, son iki haftaya bir maç eksiği olan şampiyonluk yarışındaki rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde girdi.

Beşiktaş derbi maçta aldığı galibiyetle puanını 76'ya çıkartırken, yarın deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin ise 70 puanı bulunuyor.

Siyan-beyazlı futbolcular, maçın bitiminde saha içinde birbirlerine sarılarak galibiyet sevinci yaşadı.

- Türk Telekom Arena'daki ilk galibiyet

Beşiktaş, Galatasaray'ın 2011 yılında hizmete giren stadı Türk Telekom Arena'daki ilk galibiyetini aldı.

Sarı-kırmızılı takım karşısında deplasmandaki son galibiyetini 28 Kasım 2010 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçta 2-1'lik skorla alan Beşiktaş, daha sonra Türk Telekom Arena'da yapılan 5 maçın 4'ünü kaybedip, 1'inde berabere kalmıştı.

Siyah-beyazlı takım, Galatasaray karşısında 1988 gün sonra deplasman galibiyeti yaşadı.

Bu arada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sezonun ilk yarısında oynanan maçı da 2-1 kazanan siyah-beyazlı takım, 2010-2011 sezondan sonra Galatasaray'la aynı sezonda oynadığı iki maçı da galip tamamladı.

- Gomez rekoru egale etti

Derbide Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü atan Mario Gomez, siyah-beyazlı takımın bir sezonda resmi maçlarda en fazla gol atan yabancı oyuncu rekorunu egale etti.

Resmi maçlardaki gol sayısını 27'e çıkaran Alman futbolcu, geçen sezon 27 kez topu ağlarla buluşturan Senegalli Demba Ba'nın rekoruna ortak oldu.

Süper Lig'deki gol sayısını 25'e çıkaran Gomez, üst üste 5. maçında da topu filelere göndermeyi başardı.

Alman futbolcu, sezonun ilk yarısında Galatasaray'ı 2-1 yendikleri derbide de bir gol kaydetmişti.

Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ettikleri maçta ise 2 kez topu ağlara gönderen Gomez, böylece 4 derbinin 3'ünde gol attı.

Sonradan girdiği maçlarda attığı gollerle takıma katkı sağlayan Cenk Tosun, Gomez'in attığı golde de pası vererek derbide alınan galibiyette büyük pay sahibi oldu.

- Sosa fırsatları değerlendiremedi

Beşiktaş, maçta ikinci yarının ilk bölümünde Jose Sosa ile yakaladığı önemli gol fırsatlarından yararlanamadı.

Siyah-beyazlı takımın müsakanın 46, 47 ve 58. dakikalarında geliştirdiği ataklarda ceza sahasında uygun durumda topla buluşan Arjantinli futbolcu, meşin yuvarlağı filelerle buluşturmayı başaramadı.

- Olcay, Osmanlıspor maçında yok

Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan, derbi maçın 32. dakikasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Süper Lig'de bu sezon 4. kez sarı kart gösterilen Olcay, siyah-beyazlı takımın gelecek hafta sahasında Osmanlıspor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

- Sahada gerginlik

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım oyuncuları arasında saha içinde gerginlik yaşandı.

Konuk takım yarı sahasında Beşiktaşlı Dusko Tosic ile Galatasaraylı Emre Çolak arasında itişmeyle başlayan gerginliğe iki takımdan bazı futbolcular dahil oldu. Bu sırada Sabri Sarıoğlu, Tosic'in yakasından tutarak tepki gösterirken, araya giren diğer oyuncular gerginliğin büyümesini engelledi.

Hakem Mete Kalkavan, Tosic ve Sabri Sarıoğlu'na sarı kart gösterdi.

Kaynak: AA