Ekeng'in Ölümü Futbol Dünyasını Yasa Boğdu

Futbol dünyası, Viitorul ile oynanan maçta kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Dinamo Bükreş'in 26 yaşındaki Kamerunlu futbolcusu Patrick Ekeng'in yasını tutuyor Trabzonspor'un Kamerunlu eski futbolcusu Mbia: 'Kamerun futbolu bir kardeşini kaybetti' Antalyaspor'un Kamerunlu golcüsü Eto'o: 'Bu trajik ölümü görmekten dolayı üzüntü duyuyoruz' Galatasaray'ın Kamerunlu savunmacısı Chedjou: 'Kelimeler yetersiz kalıyor. Bir aslan asla ölmez'

Futbol dünyası, Viitorul ile oynanan maçta kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Dinamo Bükreş'in 26 yaşındaki Kamerunlu oyuncusu Patrick Ekeng'in yasını tutuyor.

Romanya Birinci Futbol Ligi Şampiyonluk Grubu'nda 3-3 beraberlikle tamamlanan son hafta maçında, oyuna girdikten 7 dakika sonra yere yığılan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Dinamo Bükreşli Ekeng için birçok futbolcu sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajı paylaştı.

Trabzonspor'un Kamerunlu eski futbolcusu Stephane Mbia, vatandaşının ölümü için 'Kamerun futbolu bir kardeşini kaybetti. İnanamıyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum.' diye yazdı.

Antalyaspor'un Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o, 'Bu trajik ölümü görmekten dolayı üzüntü duyuyoruz.' mesajını gönderdi.

Galatasaray'ın Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, 'Kelimeler yetersiz kalıyor. Bir aslan asla ölmez. Huzur içinde yat.' şeklinde duygularını aktardı.

Arsenal'ın İspanyol oyuncusu Hector Bellerin, 'Sevdiğimiz oyunu oynarken ölen bir başka futbolcuyu görmek üzüntü verici.' yorumunda bulundu.

Manchester United'ın Fransız golcüsü Anthony Martial, Ekeng'in ölümünden duyduğu üzüntüyü aktararak, 'Huzur içinde yat Ekeng.' mesajını paylaştı.

Kamerun Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, 'Ekeng'in kaybından dolayı duyduğumuz üzüntüyü açıklamak için kelime bulamıyoruz.' ifadeleri kullanıldı.

Bu arada Romanya Futbol Federasyonu da yaşanan ölümden dolayı ülkedeki tüm futbol organizasyonlarının ertelendiğini duyurdu.

- İhmal olduğu düşünülüyor

Rumen basınında yer alan haberlerde, Ekeng'in ölümünde ihmal bulunduğu yorumları üzerinde duruldu.

Haberlerde ambulansın, Ekeng'in yere düşmesinden yaklaşık 3 dakika sonra sahaya girebildiği ileri sürüldü.

Ekeng'in hastaneye sevk edildiği ambulansta yeterli sağlık malzemesinin bulunmadığı, Kamerunlu futbolcuya gerekli müdahalenin zamanında yapılmadığı da iddia edildi.

Kaynak: AA