Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay Açıklaması

'Çocuklarımızın küçük yaşta satrançla tanışmasını önemsiyoruz. Satranç sporunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz'

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, 'Çocuklarımızın küçük yaşta satrançla tanışmasını önemsiyoruz. Satranç sporunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.' dedi.

Samsun'un Havza ilçesinde temaslarda bulunan Tulay, Havza İlk Kıvılcım Spor Kulübünü ziyaret ederek Kulüp Başkanı Yaşar Karacan, TSF Havza Temsilcisi Egemen Umut Şen, kulübün satranç antrenörleri Hayati Zeybek, Mehmet Urhan ve Mesut Bayram ile görüştü.

Tulay, TSF Havza Temsilcisi Şen'den bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 25 Mayıs Geleneksel Ulusal Ödüllü Otat Gıda Satranç Turnuvası'nın hazırlıkları hakkında bilgi aldı.

Bir ilçede kulüp çerçevesinde satranç takımın olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Tulay, sporun bir araç olduğunu belirterek, 'Önemli olan gençlere hizmet etmek. Bunun için elimizden geldiği kadar gece, gündüz çalışmaktayız.' dedi.

Türkiye'de 600 bin lisanslı satranç sporcusu olduğunu söyleyen Tulay, 'Çocuklarımızın küçük yaşta satrançla tanışmasını önemsiyoruz. Satranç sporunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir ilçede böyle bir kulübün olması bizler mutlu etti.' diye konuştu.

Konuşmanın ardından kulübü gezen Tulay'a, temaslarında Federasyon As Başkanı Halil Hilmi Darı ve Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu eşlik etti.

Kaynak: AA