Çatlı Pehlivan Dünya Üçüncüsü

Erzurum Gençlikspor’un sporcusu olan ve Çat İlçesinde ikamet eden Muhammet Akif Sönmez, İşitme Engelliler Dünya Güreş şampiyonasında çifte madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu.

Erzurumlu işitme engelli güreşçi Mehmet Akif Özkan, bu kez dünya minderlerinde fırtına gibi esti. Daha önce hem serbest stilde hem de grekoromende Türkiye şampiyonu olarak dikkat çeken minik güreşçi, bu kez Dünya şampiyonasında göğsümüzü kabarttı. Erzurum Gençlik Spor Kulübü’nde güreş yapan ve antrenör İsmail Hakkı Özkan tarafından güreş müsabakalarına hazırlanan milli güreşçi dünya üçüncüsü olarak büyük bir başarı elde etti.

İran’da yapılan İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye adına mindere çıkan Mehmet Akif Sönmez üçüncü olarak bronz madalya kazandı. 15 ülkeden çok sayıda işitme engelli sporcuyu geride bırakarak üçüncü olma başarısı gösteren Çatlı minik pehlivan memleketi Erzurum’a döndü.

HAVALİMANINDA ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

İran’da yapılan İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda hem serbest stilde hem de grekoromende dünya üçüncüsü olarak bronz madalyaları boynuna takan Erzurumlu güreşçi, bundan sonra İstiklal Marşımızı çaldırmak için çaba göstereceğini söyledi.

Hava Limanı’nda çiçeklerle karşılanan minik güreşçi büyük bir gurur yaşadı.

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü ve Gençlik Spor Başkanı Güngör Şenses, Antrenör İsmail Hakkı Özkan ile babası Latif Sönmez ve yakınları tarafından çiçeklerle karşılanan minik pehlivan oldukça mutlu oldu. Antrenör İsmail Hakkı Özkan, “Mehmet Akif’le gurur duyuyoruz, İnşallah bundan sonra Avrupa ve Dünya şampiyonu olacak” dedi.

Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Güngör Şenses, kendi sporcularının dünya üçüncüsü olmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, “Sporcumuzu bu büyük başarısının ardından karşılayarak kendisine büyük bir moral aşıladık. İnanıyorum ki, Mehmet Akif, bundan sonra daha büyük başarılar elde edecek” dedi.

Kaynak: İHA