Akdeniz Belediyespor'da Hedef Türkiye Şampiyonluğu

Akdeniz Belediyespor U19 Futbol Takımı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası’na katılıyor. Geçtiğimiz 2014-2015 sezonunda Türkiye 2.’si olma başarısını gösteren gençler, bu sezon başarı çıtasını daha yükseğe koymak istiyor.

Futbol branşında son yıllarda altın çağını yaşayan Akdeniz Belediyespor, U19 takımı ile yeniden Türkiye arenasına çıkıyor. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan genç sporcular, 1. kademe maçları için Adana’ya gitti. 74 ilden 133 takımın katılımıyla başlayan 1. kademe müsabakaları, 8 Mayıs’a kadar devam edecek. Maçlar, 6’şar takımlı 18 grupta, 5 takımlı 1 grupta ve 4’er takımlı 5 grupta olmak üzere toplam 24 grup merkezinde oynanacak. Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Bolu, Balıkesir, Yalova, Eskişehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Denizli, İçel, Gaziantep, Adana, Muş, Şanlıurfa, Bingöl, Nevşehir, Yozgat, Kastamonu, Amasya, Ordu, Trabzon ve Artvin grup merkezlerinde oynanacak 1’inci kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olacak 24 takımın katılımıyla 2’nci kademe müsabakaları 6 takımlı 4 grup merkezinde oynanacak. Burada da gruplarında birinci olan 4 takım final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

EŞ BAŞKANLAR UĞURLADI

Öte yandan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, İçel’deki son idmanlarına çıkan gençleri ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundular. Akdeniz Belediyespor’un son yıllarda elde ettikleri başarıların alışkanlık yarattığını dile getiren Eş Başkanlar, geçen hafta Türkiye Şampiyonu olan U15’lerden sonra U19’lardan da aynı başarıyı göstermelerini beklediklerini ifade ettiler.

Kaynak: İHA