Buz Hokeyinde Hedef Büyük

Zeytinburnu Belediyespor Kulübü Başkanı Albayrak: 'Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'nin bugüne kadar yaşamadığı başarıyı elde edip, grup atlamayı planlıyoruz' Zeytinburnu Belediyespor Buz Hokeyi Takımı Antrenörü İnce: 'Gerçekten büyük bir başarı hikayesi bu'.

MEHMET SEVİNÇ - Didi Erkekler Buz Hokeyi Süper Ligi play-off final serisi beşinci maçında İzmir Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 mağlup ederek 2015-2016 sezonu şampiyonu olan Zeytinburnu Belediyespor, bir ilki başarmak istiyor.

Zeytinburnu Belediyespor Kulübü Başkanı Halit Albayrak, 2009 yılında başlayan sosyal sorumluluk projesi ile kurulan bir kulüp olduklarını belirterek, buz hokeyinde Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecekleri için büyük heyecan duyduklarını söyledi.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece buz hokeyi branşında faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Sadece bünyesinde buz hokeyini barındıran bir kulübüz. 2010 yılında lige başladığımızda galibiyet alamadık. Sonraki sezonda adeta bir aile haline gelerek, Marmara bölge ikinciliği, ardından 1. Lig'de ikincilik, sonra Süper Lig'de ikincilik, onun ardından da iki sene üst üste şampiyonluk yaşadık. Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazandık. Eylül ayında Şampiyonlar Ligi maçlarımız başlayacak, onun hazırlıklarına başlayacağız. İyi hazırlanacağız. Türkiye'nin bugüne kadar yaşamadığı başarıyı elde edip, grup atlamayı planlıyoruz. Türkiye'yi ve ilçemizi buz hokeyi gibi bir branşta Avrupa'da temsil etmek oldukça heyecan verici bir durum.'

- İnce: 'Büyük bir başarı hikayesi bu'

Zeytinburnu Belediyespor Buz Hokeyi Takımı Antrenörü Deniz İnce ise sıfırdan kurulan bir takım olduklarını altını çizerek, büyük bir başarı hikayesi yaşadıklarını bildirdi.

İnce, kulübün zor bir süreçten sonra kurulduğunu anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

'Takımımız tam anlamıyla söylemek gerekirse sıfırdan başladı, hatta eksiden başladı diyebilirim. Başlangıç gerçekten zor bir süreçti. O günlerden bu günlere geldik. Lige başladığımızda 20, 30 sayı farkla yenilen bir takımdık. O dönemlerde 1. Lig'de oynuyorduk, daha sonra Süper Lig'e çıktık. Süper Lig'de de son iki senedir şampiyonluk yaşıyoruz. Gerçekten büyük bir başarı hikayesi bu. Sporcularım büyük işler yaptılar. Yöneticilerimiz amatör sporlarda görülmeyecek şekilde destek verdiler.'

Hedeflerinin Avrupa'da şampiyonluk yaşamak olduğunu belirten antrenör Deniz İnce, 'Geçen sezon ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil ettik. Bu sene de aynı şekilde şampiyon olduk ve ülkemizi yine bu kupada temsil edeceğiz. Artık hedefimiz bir ilki başarıp Şampiyonlar Ligi'nde de bir üst gruba çıkabilmek. Ekim ayında oynayacağımız ilk grup maçlarını kazanıp üst gruba çıkmak istiyoruz. Bütün amacımız bunu başarabilmek.' diye konuştu.

- Coşkun: 'Hedefimiz Avrupa'

Buz hokeyi takımının kuruluşu hakkında bilgi veren takım kaptanı Barış Coşkun da görüşlerini şöyle dile getirdi:

'Geri dönüştürülebilir atıkları doğaya kazandırmak amacıyla 'Doğaya Destek Sizden Buz Pateni Biletiniz Bizden' şeklinde bir sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Daha sonra buz pistine bazı gençler zarar verdi. Bunun önüne bir türlü geçilemedi. Belediye başkanımız Murat Aydın, o gençlerden bazılarının buz pistinde kaydığını gördü. Başkanımız hokeysever olduğu için, söz konusu gençlerin içinde şiddet duygusunu doğru bir noktaya yönlendirmek için buz hokeyi takımını kurdu. Takımın ilk antrenörü de ben oldum.'

Son iki sezonu şampiyon olarak tamamladıklarını kaydeden kaptan Barış, 'Bu sezon da şampiyon olduk. Asıl hedefimiz ülkemizi Avrupa'da en iyi şekilde temsil edebilmek. Geçen sezon kupada ikinci olmuştuk. Yeni sezonda ise birinci olup bir üst gruba geçmeyi hedefliyoruz.' açıklamasında bulundu.

Sokaktan gelip buz hokeyine nasıl başladığını anlatan sporcu Özcan Alptekin ise, 'Semtimizde geri dönüştürülebilir atıkları doğaya kazandırmayı teşvik etmek için kurulan buz hokeyi çadırı ilgimizi çekti. Bu sporu merak ettik, adrenalini yüksek bir spor olması dikkatimizi çekti. O günden beri buz hokeyi sporunun içindeyiz.' şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA