Milli Güreşçi Taha Akgül'den İyi Haber

Sakatlığı geçen milli sporcu, Rio Olimpiyat Oyunları için çalışmalara başladı Taha Akgül: 'Tahmini 2 haftaya kadar minderde boğuşur hale gelebilirim' 'Favori olduğum sıkletimde altın madalyayı ülkemize getireceğim'.

Serbest Güreş Milli Takımı'nın 125 kiloda Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya umudu olan Taha Akgül, sakatlığını atlatarak idmanlara başladı.

Elmadağ Güreş Eğitim Merkezi'nde çalışmalara başlayan milli güreşçi, sakatlığının tamamen geçtiğini ifade etti.

Avrupa Şampiyonası'nda güreşerek bir tercih yaptığını ancak bundan bir ders çıkardığını anlatan Taha, 'Önümde olimpiyatlar var. Tedavi sürecini atlattım. 2-3 ay gibi bir tedavi sürecim oldu. Tahmini 2 haftaya kadar minderde boğuşur hale gelebilirim.' dedi.

Ayağının kendisini çok uğraştırdığını anlatan Taha, şöyle devam etti:

'Şu anda ayağımı güçlendirmiş durumdayım. Yavaş yavaş antrenmanlara başladım. Yükseklik kampına en iyi şekilde gitmem gerekiyor. Bu kampta ayağımın hazır durumda olması lazım. Elmadağ'daki kısa kampta ayağımı en iyi şekilde hazırlamalıyım. Favori olduğum sıkletimde altın madalyayı ülkemize getireceğim.'

Aynı hareketi yapması durumunda sakatlığının nüksetme durumunun olduğunu belirten Taha, 'Yırtık şu anda kapanmış durumda. Şu an kasımın bir güçsüzlüğü var. Kasım 2-2,5 ay gibi bir süre çalışmadı. Özellikle kalça kaslarım kendini bıraktı, bu bölgede problem yaşıyorum. Nüksetme ihtimali var. Sakatlığım sprint yaparken olmuştu. Aynı pozisyona gelmediğim sürece olmayacağı ifade edildi.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA