Terim'den yılın espirisi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, maçları son dakikalarda kazanmaları ile ilgili olarak, “Uluslararası kodumuz +90 olduğu için, bizim çocuklar da onun tesiri altında kalıyorlar herhalde. +90 diye çeviriyorlar, normal karşılıyorum” dedi.

Terim'den yılın espirisi
Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Antalya'da çalışmalarını sürdüren A Milli Takım'da Futbol Direktörü Fatih Terim, yardımcı antrenör Levent Şahin, kaleci antrenörü Alper Boğuşlu, Futbol Geliştirme Direktörü Prof.Dr. Bülent Bayraktar, eski milli futbolcular, Tuncay Şanlı, Tümer Metin, Nihat Kahveci basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Akşam saatlerinde 20+3 kişilik kadroyu açıklayacaklarını söyleyen Fatih Terim, Serdar Aziz'in oynamayacak durumda olduğunu belirterek, 'Maalesef olmadı. Bir iki sakat oyuncumuzun kararını vereceğiz. Bir yandan da Slovenya maçına hazırlanıyoruz. Slovenya maçı sonrası Fransa'ya devamlı kalacağımız kamp merkezimize gideceğiz ve 12 Haziran'daki ilk maçımızı bekleyeceğiz” diye konuştu.

Terim'den yılın espirisi

'TAKIMIMIZ HAZIR'

Takımdaki son durum hakkında değerlendirmelerde bulunan başarılı teknik adam, “Takımımız gayet iyi durumda. Gerek mental, gerek teknik, taktik olarak iyi durumda. Fizik kalitemize bazı eklemek istediğimiz şeyler var. Ümit ederim komple, her türlü, idaresiyle, fiziğiyle, taktiğiyle, ekonomisiyle hepsini şampiyonaya kadar hallederiz. Şu andaki durumu, uyumu çok iyi olan güzel bir grup var. Birbirlerinin dilinden anlayan, sahanın içinde, dışında konuşmadan anlaşabilen güzel bir ekip var” dedi.

'Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefiniz nedir?' sorusuna Terim, “Bu turnuvadaki bizim hedefimiz, ‘Helal olsun' dedirtmek. Yani bunlar müthiş oynuyorlar, ellerinden gelenin hepsini yaptılar. Emekleri felaket, niyetleri müthiş 'Helal olsun' dedirttiğimiz zaman, yani insanların kalplerine girdiğimiz zaman, ‘Bravo bu çocuklar' denildiği zaman bizim için en büyük başarı kıstası budur. Ondan sonraki duruma bakarız” cevabını verdi.

Terim'den yılın espirisi

“HİÇBİR FUTBOLCUYU ATLAMIYORUZ”

Her futbolcusunun kendisi için önemli olduğunu ve evladı gibi gördüğünü dile getiren Terim, “Yaşam yerleri değişik futbolcularımız var. Türkiye'den veya başka bir yerden hiç fark etmez. Hemen eylül ayı itibari ile başlayacak olan Dünya Kupası elemelerinde de değişik isimler bizlerle olabilir. Formda oyuncuların devamlı olduğu havuz ve bir Milli Takım görecek herkes. Dünyanın her tarafında bulunan gönüllü antrenörlerimiz var. Gönüllü insanımız var. Onların yağdırdığı bize isimler var. Bu isimler analiz ediliyor. Kontrol ediliyor. Seyretmeye gidiliyor ve raporları önüme geliyor. Ondan sonra da bizim kimseyi atlama gibi bir niyetimiz yok” değerlendirmesini yaptı.

“SON DAKİKA GALİBİYETLERİ AÇIKLAMASI”

'Türk Milli Takımı'nın son Karadağ maçını da 90+ dakikalarında kazanmasını nasıl buluyorsunuz?' sorusuna Terim esprili şekilde, “Onları normal karşılıyorum. Çünkü uluslararası kodumuz +90 olduğu için, bizim çocuklar da onun tesiri altında kalıyorlar herhalde. +90 diye çeviriyorlar, normal karşılıyorum” cevabını verdi.

Terim'den yılın espirisi

“AVRUPA'YA NE OLDUĞUMUZU GÖSTERELİM”


Avrupa Şampiyonası'nda taraftar desteğine de değinen Terim, “Açıkçası gelenler ve televizyon başındakilere ihtiyacımız var. Halkımıza ihtiyacımız var. Gelmeyenlerin iyi ve güzel duygularına, kalbi duygularına, dualarına ihtiyacımız var. Gelenler de, şöyle statta kafamızı kaldırdığımızda onları görmek bize büyük bir zevk verir. Seyirci burada benim takımım da var diyor. Eğlenceye gelelim, kayıpta da kazançta da, seyirci olarak da biz böyle centilmen insanlarız, diye bilelim orada. Bir bütün olalım ve Avrupa'ya önce biz gösterelim ne olduğumuzu. Biliyorlar ama zaman zaman hatırlatmakta yarar var. Onu da hatırlatalım” dedi.

“EMRE MOR'UN ÇALIŞMASI LAZIM”

A Milli Takım'ın 18 yaşındaki genç yeteneği Emre Mor hakkında da konuşan Terim, “Emre, daha çok gelişecek eminim. Şu andaki durumu sıradışı bir oyuncu görünüyor. Ama çalışması lazım. Futbolu doğru oynaması lazım. Söyledim zaten, kendi kulüp hocaları da söylemiştir. O zaman çok daha başka yerlerde olacak” ifadelerine yer verdi.

Terim'den yılın espirisi

“KAMPTA FUTBOLCULARA SÜRPRİZ”

Kahvaltılı basın toplantısında, Antalya kampının son günlerinde futbolculara farklı sürprizler yapılacağını belirten Terim, futbolcuların çarşamba ve perşembe günü aileleriyle görüşeceğini söyledi.

Terim, kampı tanınmış bir kadın ve erkeğin ziyaret ederek, futbolcularla bir araya geleceğini anlattı. Milli takımdaki Tuncay, Nihat ve Tümer'in futbolcular üzerine olumlu etkisinden bahseden Terim, 'Tuncay ile Nihat teknik, Tümer idari yapıyla ilgileniyor. Ümit ediyorum Türkiye, genç hocalar kazanacak. Dünya Kupası elemelerinde Tuncay, Tümer ve Nihat gibilerin sayısı düşmez ama artabilir' dedi.

Terim'den yılın espirisi

“AZ GOL YEMEK SEVİNDİRİCİ”

Avrupa Şampiyonası'na katılan takımlar hakkında değerlendirme yapan Terim, sahada hiçbir takımın birbirinden çekinmediğini söyledi.

Terim, maçın skorunu çok yetenekli futbolcuların bireysel performansı, takımların taktiksel değişiklik hareketi gibi detayların belirlediğini anlattı. A Milli Futbol Takımı'nın son 15 maçta 9 gol yediğine dikkati çeken Terim, az gol yemenin sevindirici olduğunu dile getirdi. Terim, farklı ülke liglerinde forma giyen Türk futbolcu sayısının bu yıl artacağına inandığını aktardı.

Öte yandan UEFA tarafından bugün A Milli Takım kampındaki 10 futbolcuya doping kontrolü yapıldı. UEFA Dopingle Mücadele Komitesi'nde 2 kişi futbolculardan kan ve idrar örneği aldı.

Kaynak: İHA