Kocaelili Okçular Tecrübe Edindi

Uluslararası Fetih Kupasına ilk kez katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu okçular büyük tecrübe edindi.

Dünyanın en eski spor kulüplerinden olan Okçular Vakfı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk yarışmalarına bir çok ülkeden ve kulüpten olduğu gibi Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu okçularda katıldı.

Yarışmalara, 44 ülke ve Türkiye’den 455 olimpik ve geleneksel okçu katıldı.

Fetih Kupası, Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Dünya Okçuluk Federasyonu’nun ortak girişimiyle düzenlenen en büyük sivil okçuluk müsabakası literatürüne girmeyi başaran Fetih Kupası’nın bu yıl ki özel konuğu ise Dünyanın en iyi okçuları arasında başı çeken ve hocaların hocası olarak tanınan Güney Koreli Kim Hyung-Tak oldu. 455 sporcu, Olimpik Yay ve Makaralı Yay, Büyükler Bay-Bayan kategorilerindeki üç gün boyunca kıyasıya yarıştı.

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız ile Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan dereceye giren sporculara müsabakaların ardından ödüllerini verdi. Bu yıl ilk kez atışlara katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu okçular derece elde edemezken, müsabakalarda tecrübe edinmiş oldu.

Kaynak: İHA