İzmit'te 5 Bin Öğrenciye Basketbol Topu Dağıtıldı

İzmit’te basketbolun yayılması amacıyla 4. sınıf öğrencilerine, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı ve Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu’nun da katıldığı törenle 5 bin basketbol topu dağıtıldı.

İzmit Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek spora ve basketbola ilgiyi arttırmak için 4. sınıf öğrencilerine 5 bin adet basketbol topu dağıttı.

Dağıtım törenine katılarak öğrencilerle bir gösteri maçına çıkan Cumhurbaşkanlığı Danışmanı ve Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Karizma basketbol gösteri takımının da gösterileriyle renklendirildiği törende konuşan Türkoğlu, bu gibi organizasyonlarla çocuk yaştaki bireylere spor alışkanlığının daha kolay kazandırılacağını dile getirdi.

İzmit Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ve ev sahipliğini İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yaptığı basketbol topu dağıtım törenine Basketbol Milli Takımı eski kaptanı, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı ve Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Basketbol Federasyonu Genel Menajeri Haluk Yıldırım, MHK eski Başkanı Mustafa Çulcu, İzmit İlçe emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, ASKF Başkanı Murat Aydın, çok sayıda protokol davetlisi, 5 bin öğrenci ve velileri katıldı.

Düzenlenen gösteri maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hidayet Türkoğlu, “Sporcu olarak sevilmek, sayılmak insanı her zaman mutlu eder, gerçekten gururlandırır. Ben de inanın şu an bunu yaşıyorum. Buradaki çocuklarımızın ismimi söylemesi beni gerçekten çok mutlu ediyor. Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz, böyle bir organizasyonda bizi de bir parça olarak gördükleri için. Amaç, buradaki çocuklarımıza bir şekilde sporu sevdirmek. Onların ilk başta sağlıklı yetişmesini sağlamak. Daha sonra her saman sporla birlikte olmalarını sağlamak. Temennimiz buradaki çocuklarımızdan herhangi biri yada inşallah hepsine yeni kapıların açılması ve buradan başarılı sporcuların çıkması” dedi.

Daha sonra söz alarak projeden bahseden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise, “5 bin basketbol topunun dağıtımıyla ‘Haydi Basketbola’ kampanyasını başlattık. Ben bu anlamda çok heyecanlıyım. Bu dağıtımın sonucunda bir yandan da her okula basketbol potası yapıyoruz. Bu çalışmalarımızla inşallah bu salondan yeni Hidayet Türkoğulları çıkacak. Bütün gayemiz odur. Türkiye’ye şampiyonluklar yakışır, Avrupa’da dünya da şampiyonluklar yakışır. Her alanda yakışır, basketbolda da yakışır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İzmit’te bulunan ilköğretim okullarındaki 5 bin öğrenciye İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve Hidayet Türkoğlu’nun da aralarında olduğu ilçe protokolü tarafından 5 bin basketbol topu dağıtıldı. Dağıtım töreninde aldıkları basketbol toplarını imzalatan öğrenciler, Türkoğlu ile fotoğraf çekilebilmek için bir birleriyle yarıştılar.

Kaynak: İHA