Gazeteci Kütahyalı'ya Terim'e Hakaretten Ceza

Mahkeme, Rasim Ozan Kütahyalı'yı, 'kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa etmek' suçundan 2 yıl hapis, 'hakaret' suçundan da 9 bin 150 lira adli para ile cezalandırdı İş adamı Ünal Aysal'a 'kendisi ile yapılan haberleşmenin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın ifşa etmek' suçundan verilen 10 ay hapis cezası ertelendi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e basın yoluyla hakaret ettikleri iddiasıyla iş adamı Ünal Aysal ile gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı ile şikayetçi Fatih Terim katılmadı. Duruşmada, tarafları avukatları temsil etti.

Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir, müvekkilinin milli takımla Antalya'da kampta olduğu için duruşmaya katılamadığını söyledi.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatı ise, müvekkilinin basın mensubu olduğunu ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla beyanlarda bulunduğunu ifade ederek, beraat kararı verilmesini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Rasim Ozan Kütahyalı'ya 'hakaret' suçundan 9 bin 150 lira adli para cezası verdi.

Kütahyalı'yı, 'kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa etmek' suçundan 2 yıl hapisle cezalandıran mahkeme, sanığın pişmanlık göstermemesi üzerine cezasında herhangi bir indirim ya da erteleme uygulamadı.

Ünal Aysal'a ise, 'kendisi ile yapılan haberleşmenin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın ifşa etmek' suçundan 10 ay hapis cezası veren mahkeme, bu cezayı erteleyerek, 1 yıl denetim süresi verdi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Fatih Terim ile aralarındaki mesajlaşmaların basında yayınlanmasına neden olduğu iddiasıyla Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal hakkında 'haberleşmenin gizliliği ihlal' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

İddianamede, söz konusu mesajları televizyonda yayınlayan sanık Rasim Ozan Kütahyalı'nın da 'haberleşmenin gizliliğini ihlal' ve 'hakaret' suçlarından 1 yıl ile 6 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.

Kaynak: AA