Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2016 Yarışları Sonuçlandı

Bu yıl 15’incisi düzenlenen Turkcell Platinum Bosphorus Cup yelken yarışlarında kupayı kucaklayan isim Bülent Atabay liderliğinde ’Orient Express VI’ ekibi oldu.

Bu yıl yaklaşık 70 tekne ve 600 sporcunun katıldığı Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2016, Caddebostan ve Boğaziçi parkurlarında süren yarışlar sonucunda tamamlandı. 26-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen uluslararası müsabakada, genel klasmanda şampiyonluğu elde eden ekip, Bülent Atabay liderliğinde ’Orient Express VI’ ekibi oldu. Bu yıl teknolojisiyle adından çokça söz ettiren yarışlar; BC Live app uygulaması ve www.bosphoruscup.org internet sitesinin yanı sıra, Turkcell Platinum uygulaması üzerinden de canlı seyredildi. Turkcell’den yapılan açıklamada, sporseverlerin Turkcell’in 4.5G teknolojisiyle devreye soktuğu yeni dönem yayıncılığın öncüsü LTE Broadcast ile yarışı farklı kamera açılarından izleme şansına sahip olurken ’Tam Burada’ servisi ile de yelkenlilerin konumlarını bir harita üzerinden takip edebildi. Samsung VR360 sanal gerçeklik gözlüğü ile dünyanın hız rekortmenleri arasında olan Hydros Trimaran’ı karadan deneyimledi.

Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ın 15’inci yıl kutlamasında şampiyonluk kupasını ’Orient Express VI’ adlı teknesiyle Bülent Atabay liderliğindeki ekibi kazandı. 2002 yılında düzenlenen ilk yarışında şampiyonu olan Atabay ve ekibi, 15 yıl aradan sonra, kupayı tekrar evlerine götürmenin mutluluğunu yaşadı. Bülent Atabay’ın liderliğinde Burak Zengin, Arif Gürdenli, David Scott, Yıldırım Kaymaz, Burak Baran, Zeynep Fencimen, Can Özgüzel, Ali Derya Kınık, Emin Yasa ve İsmail Ömür’den oluşan ekip deniz ortasında gümüş kupayı kucaklayarak sevinç turu attı.

Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ta farklı sınıflarda yılın kazananlarına ödülleri Kalamış Marina’da düzenlenen ödül töreni ile verildi.

Renkli görüntülerin yaşandığı tören, ORG Sports kurucusu Orhan Gorbon’un teşekkür konuşmasıyla başladı.

Şampiyon Bülent Atabay liderliğindeki ekip, Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası’nı Turkcell Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek’in elinden aldı.

Kaynak: İHA