Kulüplerarası Satranç Lig Şampiyonası Sonuçlandı

Adıyaman 2016 Kulüplerarası Satranç Lig Şampiyonası’nda Cendere Doğa Sporları Kulübü üst üste 3 kez birinciliği kazanarak Temmuz ayında Konya’da düzenlenecek Türkiye Kulüplerarası Satranç Şampiyonasında Adıyaman’ı temsil edecek.

Adıyaman Belediyesi Kapalı Spor Salonu tesislerinde gerçekleşen turnuvaya 4 takım katıldı.

8 Asil ve 4 yedek sporcudan oluşan takımların mücadelesi sonucunda turnuva sonuçlandı. Turnuvada Cendere Doğa Sporları Kulübü(CENDOSK) birinci, Bilge Gençlik Spor Kulübü ikinci, Fatih Anadolu Spor Kulübü üçüncü, Kahta Gazi İlköğretim Okulu Spor Kulübü dördüncü oldu. Cendere Doğa Sporları Kulübü (CENDOSK) üst üste 3 kez birinciliği elde ederek, Adıyaman’ı temsil etmeye hak kazandı.

Cendere Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hayati Baran, “Son yıllarda satranç sporuna karşı Adıyaman’da büyük ilgi ve talep olduğunu ve başarılı sporcuların çıktığını uluslararası yarışmalarda birincilikler kazanıldığını görmekteyiz. Satranç sporundaki gelişme ve başarıların artırılması bu spora daha fazla sahip çıkmakla, turnuvaların artırılması, desteklenmesi okullarda bilhassa küçük yaşlarda öğrencilere öğretmek ve sevdirmekle başladığını unutmamalıyız. Bu vesile ile satranç sporuna daha fazla desteğin ve katılımın olması çağrısını yapıyorum. Satranç sporunun Adıyaman’da gelişmesine katkılar sunan, ülkemiz satranç sporuna Adıyaman’dan 2 milli sporcu çıkarılmasında büyük yardımları olan başta Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş olmak üzere Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Ahmet Aydın’a, Gençlik ve Spor Müdürümüz Seyit Ahmet Bağcı’ya, Milli Eğitim Müdürümüz Seyfi Özkan’a, Hastaneler Genel Sekreterimiz Erdoğan Öz’e, satranç kulüplerimize, antrenörlerimize, hakemlerimize ve sporcularımıza, sporcu ailelerimize ve tüm spor camiamıza teşekkür ederim. Adıyaman’a hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim ” dedi.

Kaynak: İHA