Leıcester Cıty Avrupa Devlerini Geride Bıraktı

İngiltere Premier Lig’de şampiyonluğa ulaşan Leicester City, dev bütçeli ekipleri geride bıraktı. 127 milyon Euro kadro değerine sahip Leicester, 501 milyon Euro’luk Manchester City’e 13 puan fark attı.

Premier Lig’de dün en yakın takipçisi Tottenham, Chelsea ile 2-2 berabere kalarak ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Leicester City büyük bir başarıya imza attı. Sezonun flaş ekibi, ’transfermarkt’ verilerine göre 127 milyon Euro’luk kadrosuyla Avrupa’nın dev takımlarını geride bırakmayı başardı. Geçtiğimiz sezonu 41 puanla 14. sırada tamamlayan ve bu sezon da futbol otoriteleri tarafından küme düşmeye oynayacağı iddia edilen Leicester City, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek herkesi şaşırttı.

EN YAKIN TAKİPÇİSİNİN KADRO DEĞERİ 312,50 MİLYON EURO

Leicester City’nin ardında şampiyonluk mücadelesi veren ve Chelsea ile 2-2 berabere kalarak yarışı kaybeden Tottenham’ın kadro değeri 312,50 milyon Euro. Tottenham, Leicester’ın iki katından fazla değere sahip olmasına rağmen şampiyonluğu rakibine kaptırdı.

EN PAHALI KADRO MANCHESTER CITY’DE

Premier Lig’de en pahalı kadro ise Manchester City’de. 501,75 milyon Euro’luk kadroya sahip olan City, ligin 36. haftası itibari ile 64 puanla 4. sırada yer alıyor. Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Real Madrid ile ilk maçı evinde oynayan Manchester ekibi, sahadan golsüz beraberlikle ayrılmıştı. 495,75 milyon Euro kadro değerine sahip olan geçtiğimiz yılın şampiyonu Chelsea ise ligde 48 puanla 9. sırada yer alıyor.

Premier Lig’in diğer devlerinin kadro değerleri ise şöyle:

Chelsea 495,75 milyon Euro

Arsenal 440 milyon Euro

Manchester United 418,25 milyon Euro

Liverpool 366,25 milyon Euro

EN DEĞERLİ İSİM MAHREZ

Premier Lig’de bu sezona kadar en iyi derecesi sekizincilik olan Leicester City’de en değerli oyuncu ise yine ’transfermarkt’ verilerine göre 20 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle Cezayirli Riyad Mahrez. Bu sezon takımının şampiyonluğunda Jamie Vardy ile birlikte büyük rol üstlenen Mahrez, 2 yıl önce Fransa 2. lig takımlarından Le Havre’dan sadece 400 bin sterline transfer edilmişti. 25 yaşındaki oyuncu bu sezon İngiltere Profesyonel Futbolcular Derneği’nce "Yılın Oyuncusu" seçilmişti.

VARDY’DEN 22 GOL

Leicester City’nin 29 yaşındaki İngiliz forveti Jamie Vardy takımına sağladığı 22 gollük katkı ile şampiyonlukta pay sahibi olan isimlerin başında geldi. 2012 yazında 3. lig ekiplerinden Fleetwood Town’dan 1,24 milyon Euro’ya transfer edilen Vardy’nin şimdiki piyasa değeri ise 12 milyon Euro.

Kaynak: İHA