Kağıthane'de Düzenlenen Atlı Cirit Şöleni Renkli Görüntüler Oluşturdu

Kağıthane’de Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında, Atlı Cirit Şöleni düzenlendi. Farklı illerden 50 sporcunun katıldığı şölende, sporcular kıyasıya mücadele etti.

Kağıthane Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında, Atlı Cirit Şöleni gerçekleştirildi.

Bu yıl 22’incisi düzenlenen etkinliğe; Erzurum, Erzincan, Uşak ve Sivas’tan toplam 50 sporcu katıldı.

Hasbahçe Mesire Alanı’nda bulunan Cirit Sahası’nda oynanan müsabakalarda sporcular kıyasıya mücadele etti. Müsabakalar sonrasında ise Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, katılımcılara kupa ve madalya takdim etti. Öte yandan Erzincan Atlı Spor Kulübü Oyuncusu Bahattin Özdemir’in 6 yaşındaki oğlu Hikmet Berat’ın, at üstündeki hareketleri izleyenlerin beğenisini topladı.

AÇILIŞTA OYUNCU CEMAL HÜNAL GÖSTERİ YAPTI

Hasbahçe Mesire Alanı Cirit Sahasındaki cirit şölenine, Oyuncu Cemal Hünal da katılarak atlı bir gösteri sergiledi. Atın üstünde gösteriler yapan Hünal, performansıyla izleyicilerden alkış topladı.

“KAĞITHANELİ VATANDAŞLARIMZ GELENEKSEL SPORLARIMIZI DOYA DOYA YAŞIYOR”

Geleneksel sporları yaşatma açısından önemli bir etkinlik olduğunu belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “ Sadabad Yaz Etkinlikleri çerçevesinde, geleneksel sporlarımızı, Anadolu’nun dört bir yanından gelmiş sporcularımız bugün Kağıthanelilere ve İstanbullulara sundular. Öncelikle, Erzurum, Erzincan, Uşak ve Sivas’tan değerli sporcularımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Bu güzel etkinliği sahiplenen ve burada bulunan tüm Kağıthanelilere ve İstanbullulara da çok teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz haftada geleneksel okçuluk, modern okçuluk müsabakalarını birlikte takip ettik. Önümüzdeki hafta da yağlı güreşleri yine bu alanda sürdürmüş olacağız. Yağlı güreşler, ciritle, geleneksel okçulukla Kağıthaneliler doya doya geleneksel sporlarımızı yaşıyorlar” diye konuştu.

6 yaşındaki oğlu Hikmet Berat Özdemir’i bir yaşından beri ata bindirdiğini belirten Erzincan Atlı Spor Kulübü Oyuncusu Bahattin Özdemir, “Oğlum 6 yaşında. Şuanda ilkokul birinci sınıf öğrencisi. Küçüklüğünden beri atlarla beraber. Ben zaten 15 yıldır bu işi yapıyorum. Oğlumda benimle beraber. Bir yaşından beri at biniyor. Şimdi de kendi kendine çok rahat atını kullanabiliyor. Kendine ait bir atı var. Beraber at biniyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda kendisi de cirite başlayacak. Yetiştirmeye çalışıyoruz kendisini” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA