Sınıfı Antrenman Salonu Yaptılar

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde spor salonu olmayan köy okulundaki 6 öğrenci, öğretmenlerinin desteğiyle antrenman salonu yapılan sınıfta Türkiye Tekvando Şampiyonası'na hazırlanıyor Müsabaka kıyafetleri öğretmenlerinin desteğiyle alınan tekvandocu öğrenciler, okullarından arta kalan zamanlarda büyük bir azimle antrenmanlara katılıyorlar Beden eğitimi öğretmeni Gölge: 'Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. 4 yıldır bu okulda görev yapıyorum ve çocuklar olduğu için de tayin istemiyorum'

ÖZCAN GÜNEY - Yozgat'ın Çekerek ilçesinde, köy okulunun kısıtlı imkanlarıyla Türkiye Tekvando Şampiyonası'na hazırlanan öğrenciler, boş sınıfı antrenman salonu olarak kullanıyor.

İlçeye bağlı Fakıdağı köyündeki Osman Durmaz İlk ve Ortaokulunun 6 öğrencisi, beden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle başladıkları tekvandoda elde ettikleri il derecesinden sonra şimdi de Türkiye şampiyonası için hazırlanıyor.

Spor salonu olmadığı için okulun bir sınıfını antrenman salonuna dönüştüren öğrenciler, kısıtlı imkanlarla dizayn edilen salonda antrenman yapıyor. Derslerinden ve okuldan artakalan zamanlarında büyük bir azimle çalışan öğrenciler, Türkiye şampiyonasında derece elde etmeyi hedefliyor. Öğretmenlerinin desteğiyle müsabaka kıyafetleri alınan öğrenciler, ağustos ayında yapılacak şampiyonada birincilik kürsüsüne çıkmak için var güçleriyle çalışıyorlar.

Öğrencilerin antrenörlüğünü yapan beden eğitimi öğretmeni Adem Gölge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce okulda öğrencileriyle tekvando sporu yapmaya başladıklarını bildirdi.

Kısa sürede katıldıkları müsabakada derece elde ettiklerini ifade eden Gölge, sıkı çalışma sonucu öğrencilerinin il şampiyonasında birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde ettiklerini ve bu sonuçlarla ağustos ayında yapılacak Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandıklarını belirtti.

Köy okulunda kısıtlı imkanlarla çalıştıklarını, her gün antrenman yapamadıklarını aktaran Gölge, öğrencilerinin çok azimli olduğunu, hafta sonları veya akşamları zaman buldukça antrenman yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

İlk başta tekvandoya 3 öğrenciyle başladıklarını anlatan Gölge, şunları söyledi:

'Daha sonra ailelerden de istek gelince ve çocuklar da yetenekli olunca 6 sporcuya yükseldik. İki yıldır çalışıyoruz ve müsabakalara ilk defa katıldık. Müsabakalara katılmak için belli bir kuşak gerekiyordu. O kuşağı bir buçuk yıl içinde kazandık. Daha sonra Yozgat’ta tekvando müsabakaları yapılacağını duyduk. O müsabakaya 4 kişi katıldık. Bir birincilik, iki ikincilik ve bir de üçüncülük alarak ilk katıldığımız bir müsabakada yüzde yüz başarı elde etmiş sayıyoruz kendimizi. İnşallah ağustos ayında yapılacak olan Türkiye şampiyonasında da sporcularımızın iyi bir derece alacağına inanıyorum.'

Gölge, kendisinin yıllarca tekvando yaptığını ve bu alandaki tecrübelerini öğrencilerine aktarmak istediğini dile getirdi.

Tekvandonun sporcuyu her anlamda geliştirdiğine dikkati çeken Gölge, 'Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. 4 yıldır bu okulda görev yapıyorum ve çocuklar olduğu için de tayin istemiyorum. Sadece tekvando sporu değil birçok spor dalıyla da uğraşıyoruz. Voleybol, atletizm, masa tenisi gibi sporlarla da uğraşıyoruz. Katıldığımız il müsabakalarında bu kategorilerde de başarılarımız var. Birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar bir çok öğrencimiz sporun içinde.' diye konuştu.

Tekvandocu öğrencilerden Nesibe Doğan (12) ise 'Öğretmenimize bize bu sporu öğrettiği için teşekkür ediyoruz. İl müsabakalarında ikinci oldum ve çok mutluyum. Spor yaptığımız için de çok mutluyuz. Hedefim tekvando da dünya birincisi olmak.' dedi

İki yıldır tekvando yaptığını ifade eden 6. sınıf öğrencisi Fazilet Yılmaz da tekvando da dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonu olmak ve Türkiye'yi en iyi şekilde dünyada temsil etmek istediğini ifade etti.

Kaynak: AA