Boks Açıklaması Üst Minikler Türkiye Ferdi Şampiyonası

Türkiye Boks Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan şampiyona, İçel'in Erdemli ilçesinde başladı 53 ilden 521 sporcunun katıldığı organizasyon, 5 Haziran'da sona erecek.

Türkiye Boks Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve geçtiğimiz nisan ayında hayatını kaybeden İçelli boksör Kemal Nacaroğlu, adına düzenlenen Üst Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası İçel'in Erdemli ilçesinde başladı.

Boks Federasyonu Organizasyonlar Sorumlusu İsmail Nazlı, Erdemli Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın açılışında yaptığı konuşmada, 53 ilden 521 sporcunun katıldığı şampiyonanın 5 Haziran'da tamamlanacağını belirtti.

Şampiyonanın 10 Nisan'da hayatını kaybeden merhum İçelli boksör Kemal Nacaroğlu adına düzenlendiğini ifade eden Nazlı, 'Erdemli'deki şampiyonada dereceye giren sporcularımızı milli takımımıza alacağız ve temmuz ayında Hırvatistan'ın Zagreb kentinde yapılacak olan Üst Minikler Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazanacaklar.' dedi.

Nazlı, daha önce İçel de 4 kez Türkiye Şampiyonası düzenlediklerini anımsatarak, kentte boks sporuna aşırı ilgi olduğunu aktardı.

Açılışa, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Kılıç ile çok sayıda sporcu da katıldı.

Kaynak: AA