Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid

Şampiyonlar Ligi final maçında Atletico Madrid'i penaltılarla yenen Real Madrid şampiyon oldu.

Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid
Şampiyonlar Ligi final maçında Milano'da karşı karşıya gelen Real Madrid - Atletico Madrid maçının kazananı Real Madrid oldu.

Finale gelene kadar Barcelona ve Bayern gibi turnuvanın en büyük favorilerini eleyen Atletico ise 3. kez çıktığı finalde yine hüsran yaşadı.

Milano'da oynanan finale iyi başlayan Real Madrid, 15. dakikada Sergio Ramos ile golü buldu. Ofsayt kokan pozisyonda topu ağlara gönderen deneyimli oyuncu, 2 yıl önceki finalde olduğu gibi yine ağları buldu. İlk yarının kalan dakikalarında fazla pozisyon olmadı ve Real Madrid soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya ise iyi başlayan Atletico Madrid oldu. 46. dakikada Pepe'nin Torres'i düşürmesiyle penaltı kazanan Atletico'da Griezmann topu üst direğe nişanladı. Attığı kritik gollerle takımını finale taşıyan Fransız oyuncu, takımını beraberlikten etti. Dakikaları artıkça riskler alan Simeone'nin öğrencileri önünde Real, 77. dakikada fişi çekiyordu. Gareth Bale'in vuruşu çizgiden savunma çıkardı pozisyonun devamında Atletico, Carrasco ile beraberliği yakaladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca dev finalin normal süresi 1-1 bitti ve maç uzatmalara gitti. Uzatma anlarında da skor değişmedi ve şampiyonun belirlenmesi için seri penaltı atışlarına geçildi.


MAÇTAN DAKİKALAR
120'Real Madrid - Atletico Madrid 6 - 4 Cristiano Ronaldo
120' Atletico Madrid, Juanfran'ın penaltı vuruşundan yararlanamıyor. Topun başına geçen Juanfran şutunu çekiyor ancak top kalenin sağ direğine çarpıp oyuna alanına geri dönüyor.
120'PenaltyGOOOLL!! Real Madrid, Sergio Ramos ile penaltılarda durumu 4-3'e getiriyor.
120'PenaltyGOOOLL!!, Atletico Madrid, Saul Niguez'in golüyle durumu 3-3'e getiriyor.
120'PenaltyGOOOLL!! Real Madrid, Gareth Bale'in golüyle penaltı atışlarında durumu 3-2'ye getiriyor.
120'PenaltyGOOOLL!! Atletico Madrid, Gabi ile durumu 2-2'ye getiriyor.
120'PenaltyGOOOLL!! Real Madrid, Marcelo'nun attığı gol ile durumu 2-1'e getiriyor.
120'PenaltyGOOOLL!! Atletico Madrid, Antoine Griezmann'ın golüyle durumu 1-1'e getiriyor.
120'PenaltyGOOOLL!! Real Madrid penaltı atışlarında Lucas Vazquez'in attığı gol ile durumu 1-0'a getiriyor.
120' Hakem Mark Clattenburg ikinci uzatma devresinin son düdüğünü çalıyor ve müsabaka 1-1 sona ererek penaltı atışlarına gidiyor.
120'CornerMaçın son dakikalarında kazanılan köşe vuruşu için topun başına Luka Modric geçiyor. Modric'in, ön direğe doğru gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırmayı başarıyor.
120' Uzatmaların ikinci yarısına oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.
119'BlockedShotDanilo Luiz'in pasıyla penaltı noktasının hemen gerisinde topla buluşan Cristiano Ronaldo, şutunu çekiyor ancak top defanstan geri geliyor.
116'BlockedShotCeza yayının hemen önünden Real Madrid serbest vuruş kazanıyor. Serbest vuruş için topun başına geçen Cristiano Ronaldo kaleye sert bir şut çekiyor ancak top barajdan geri geliyor.
116'SubstitutionAtletico Madrid üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkını da kullanıyor. Az önce sakatlanan Koke oyundan alınırken, Thomas Teye yerine oyuna dahil oluyor.
114' Koke'nin sakatlığı nedeniyle oyun bir süredir durmuş durumda.
113' Gareth Bale'in sol kanattan açtığı ortasını savunmada Diego Godin uzaklaştıran isim oluyor.
112'YellowPepe, Gabi'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
111'CornerLuka Modric'in, sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direğe gelen ortayı savunma uzaklaştırmayı başarıyor.
109'SubstitutionAtletico Madrid ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Filipe Luis oyundan alınırken, Lucas Hernandez oyuna dahil oluyor.
107' Luka Modric'in pasıyla ceza yayının sağında topla buluşan Carlos Casemiro kaleye şutunu çekiyor ancak bu şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.
106' Mark Clattenburg uzatmaların ikinci devresini başlatan düdüğünü çalıyor.
105' Sol taraftan Koke köşe vuruşunu kullanmak üzere topun başına geçiyor. Koke'nin, ceza sahasına gönderdiği ortası savunmadan sekip altıpasın sağ tarafına doğru geliyor. Bu noktada Antoine Griezmann rövaşata vuruşu ile şansını deniyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
105' Hakem Mark Clattenburg düğüdünü çalıyor ve uzatmaların ilk devresi 1-1 sona eriyor.
105'BlockedShotCeza sahası dışı sol çaprazında Yannick Ferreira-Carrasco, rakibi Lucas Vazquez'den şık sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ancak savunmaya çarpan top kornere gidiyor.
102' Ceza sahası dışı sağ çaprazından Danilo Luiz, şutunu çekiyor fakat bu şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.
101'BlockedShotSol tarafta topla buluşan Cristiano Ronaldo pasını penaltı noktasının gerisindeki Gareth Bale'e atıyor. Bale, topun gelişine şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri dönüyor. Dönen top ceza yayının hemen gerisindeki Luka Modric'in önünde kalıyor. Bu sefer Modric sağ ayağıyla yerden sert bir şut çekiyor top tekrar defanstan geri geliyor.
101'CornerGabi'nin sağ taraftan üst üste 2 kez kullandığı köşe vuruşunu Real Madrid savunması uzaklaştırmayı başarıyor.
98'CornerSol taraftan Koke köşe vuruşu için topun başına geçiyor. Koke'nin, arka direğe doğru göndermek istediği ortası tehlikeli bölgenin dışına açılıyor.
96' Atletico Madrid bu dakikalarda rakip yarı alanda kısa paslarla pozisyon yaratmaya çalışıyor.
94'BlockedShotSol taraftan Isco köşe vuruşu için topun başına geçiyor. Isco'nun, ön direğe gönderdiği ortasına Cristiano Ronaldo kafa vuruşunu yapıyor. Savunmada Diego Godin'e çarpan top kaleci Jan Oblak'da kalıyor.
93' Gareth Bale ceza sahası dışı sol çaprazından şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
93'YellowSol kanatta topla buluşan Yannick Ferreira-Carrasco, rakibi Danilo Luiz'den sıyrıldıktan sonra faule maruz kalıyor ve hakem Mark Clattenburg sarı kartını Danilo Luiz için kullanıyor.
92' Kaleye uzak mesafeden Carlos Casemiro sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak bu şut kaleci Jan Oblak'ın üstüne gidiyor.
91' Hakem Mark Clattenburg uzatmaların ilk devresini başlatan düdüğünü çalıyor.
90'Yellowİkinci yarının sonlarına doğru hızlı gelişen Atletico Madrid atağında topla süratle ilerleyen Yannick Ferreira-Carrasco, rakibi Sergio Ramos tarafından faule maruz kalıyor ve hakem Mark Clattenburg sarı kartını Sergio Ramos için kullanıyor.
90' Bu faulün ardından Gabi hakem Mark Clattenburg'a aşırı itirazlarda bulununca sarı kartı gören isim oluyor.
90' Maçın normal süresi 1-1 sona eriyor ve müsabaka uzatmalara gidiyor.
90' Gabi'nin sol kanattan arka direğe gönderdiği ortasına kimse dokunamıyor ve top doğrudan auta çıkıyor.
90' Maçın ikinci yarısına oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.
89' Sağ kanattan Lucas Vazquez ortasını kale ağzına doğru gönderiyor ancak o noktada Cristiano Ronaldo kafa vuruşunu yapıyor ve top kaleci Jan Oblak'da kalıyor.
86' Sağ taraftan Luka Modric köşe vuruşu için topun başına geçiyor. Modric'in, altıpasın önüne gönderdiği ortasına iyi yükselen Gareth Bale kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.
83' Juanfran, sağ köşe gönderine yakın bir noktadan ortasını ön direğe doğru yapıyor. Ön direkte Fernando Torres topun gelişine sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından az farkla auta çıkıyor.
79'GoalGOOOLL!! Atletico Madrid, Yannick Ferreira-Carrasco ile maçta eşitliği yakalıyor.
78' Derinlemesine atılan pasa hareketlenen Cristiano Ronaldo ceza sahası çizgisi üzerinden sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak kaleci Jan Oblak bu şutu zorda olsa kurtarmayı başarıyor.
77'SubstitutionReal Madrid üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını da kullanıyor. Karim Benzema oyundan alınırken, Lucas Vazquez yerine oyuna dahil oluyor.
74' Sol kanattan gelişen atakta Filipe Luis ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Penaltı noktası üzerinde savunmaya rağmen Fernando Torres kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
72'SubstitutionReal Madrid ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Toni Kroos, yerini Isco'ya bırakıyor.
70' Hızlı gelişen Real Madrid atağında orta sahada topla buluşan Luka Modric, pasını sağ kanada doğru gönderiyor. Bu noktada Karim Benzema önündeki boş alanı değerlendirip ceza sahası içi sağ çaprazına geliyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Karim Benzema, sert bir şut çekiyor fakat kaleci Jan Oblak topun ağlara gitmesini engelliyor.
68'FoulKöşe vuruşunu kullanmak için topun başına geçen Toni Kroos, ortasını ön direğe yapıyor ancak bu noktada Sergio Ramos, Koke'ye faul yapıyor.
67'BlockedShotCeza sahası dışı sağ çaprazında Saul Niguez'in, Cristiano Ronaldo'ya yaptığı faul sonrasında serbest vuruş için Gareth Bale topun başına geliyor. Bale'nin, sağ ayağıyla çektiği sert şut baraja çarpıp kornere gidiyor.
67' Sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş için topun başına Toni Kroos geçiyor. Kroos'un, ceza sahasına yaptığı ortasını Atletico Madrid savunması uzaklaştırıyor.
65' Hızlı gelişen Real Madrid atağında sağ kanatta Danilo Luiz, ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma topu kafayla uzaklaştırmayı başarıyor.
64' Maçın bu dakikalarında Atletico Madrid topla daha fazla oynayan taraf.
63' Saul Niguez, ceza yayının hemen solundan kaleye şansını deniyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
62'BlockedShotSol kanatta topla buluşan Filipe Luis pasını ceza yayının hemen önündeki arkadaşı Koke'ye atıyor. Koke, topun kontrolünü sağladıktan sonra yerden sert bir şut çekiyor ancak top savunmadan geri geliyor.
61'YellowOrta sahada Fernando Torres, rakibi Sergio Ramos'a yaptığı sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
60' Sol kanattan etkili gelen Yannick Ferreira-Carrasco pasını penaltı noktasının hemen soluna doğru atıyor. Bu noktada Saul Niguez topun gelişine şutunu çekiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
58' Koke, ceza sahası dışı sağ tarafından ayağının dışıyla etkili bir şut çekiyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.
57'FoulSağ taraftan Toni Kroos köşe vuruşunu kullanmak için topun başına geçiyor. Kroos'un ön direğe gönderdiği ortası sonrasında hava topu mücadelesinde Carlos Casemiro, rakibi Juanfran'a faul yapıyor.
55'OffsideDefanstan atılan uzun topa hareketlenmek isteyen Fernando Torres ofsayta yakalanan isim oluyor.
54' Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Koke geçiyor. Koke'nin, arka direğe gönderdiği ortasını Diego Godin kafayla altıpasın önüne doğru indiriyor. Bu noktada yaşanan karambol sonrasında Stefan Savic yakın mesafeden şutunu çekiyor ancak bu şut kalenin hemen yanından az farkla auta çıkıyor.
52'SubstitutionReal Madrid'de zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Daniel Carvajal oyundan çıkmak zorunda kalırken, Danilo Luiz yerine oyuna dahil oluyor.
50' Sol kanattan Real Madrid, Toni Kroos ile serbest vuruş kullanıyor. Kroos'un, ön direğe gönderdiği ortasını savunmada Filipe Luis topu kafayla uzaklaştıran isim oluyor.
48' Penaltı atışı için topun başına Antoine Griezmann geçiyor.
48'MissedPenaltyAtletico Madrid, Antoine Griezmann'ın penaltı vuruşundan yararlanamıyor. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Antoine Griezmann sol ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak top üst kale direğine çarpıp oyun alanına geri dönüyor.
47'YellowKaleci Keylor Navas penaltı vuruşunda kalede yerini geç aldığı için sarı kart ile cezalandırılıyor.
46'Atletico Madrid ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Augusto Fernandez oyundan alınırken, Yannick Ferreira-Carrasco oyuna dahil oluyor.
46' Hakem Mark Clattenburg düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Real Madrid başlıyor.
45' Hakem Mark Clattenburg maçın ilk yarısını bitiren düdüğünü çalıyor ve büyük finalde ilk yarıyı Real Madrid, 1-0'lık skorla kazanıyor.
45' Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.
43' Gabi'nin pasıyla ceza yayının önünde topla buluşan Antoine Griezmann topu düzelttikten sonra sağ ayağıyla yerden sert bir şut çekiyor ancak top direğin dibinden auta çıkıyor.
40' Kaleye uzak mesafeden Antoine Griezmann kaleye şansını deniyor ancak bu şut kaleci Keylor Navas'ın üstüne gidiyor.
38' Saul Niguez, sol kanattan ortasını ceza sahası içerine gönderiyor ancak bu ortaya kimse dokunamıyor ve top ters taraftan taca çıkıyor.
35'OffsideCeza yayının gerisinde topla buluşan Gabi, havadan pasıyla topu Antoine Griezmann'ın önüne atıyor ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını Antoine Griezmann için kaldırıyor.
34' Orta sahadan atılan pası iyi kontrol eden Antoine Griezmann ceza yayının hemen solundan kaleye şansını deniyor ancak zayıf giden bu şutu Kosta Rika'lı eldiven Keylor Navas rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.
32' Ceza sahası dışı sağ tarafında Karim Benzema, altı pasın içine doğru sert bir orta gönderiyor fakat kaleci Jan Oblak bu ortayı yumruklarıyla uzaklaştırmayı başarıyor.
31' Sol kanattan Koke ceza sahası içerisine doğru falsolu bir top gönderiyor ancak top kaleci Keylor Navas'ın kontrolünde auta çıkıyor.
30'CornerSol taraftan köşe vuruşunu kullanmak için topun başına Koke geçiyor. Koke'nin, ön direğe yaptığı ortasını savunmada Pepe kafayla uzaklaştıran isim oluyor.
27' Daniel Carvajal'ın pasıyla ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Cristiano Ronaldo son çizgiye inmeden ortasını gönderiyor ancak bu orta kaleci Jan Oblak'da kalıyor.
25' Sol kanatta topla buluşan Filipe Luis ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada savunma topu uzaklaştırmayı başarıyor. Dönen top ceza sahası dışı sağ çaprazına gidiyor. O noktada Juanfran topun gelişine sert bir şut çekiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
23'Orta sahadan aldığı topla süratle ilerleyen Cristiano Ronaldo ceza sahası dışı sol çaprazından sert bir şut çekiyor ancak defansta Stefan Savic'e çarpan top taca çıkıyor.
21' Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde Real Madrid'in üstünlüğü bulunuyor
18' Sol kanattan Filipe Luis ortasını arka direğe doğru gönderiyor fakat top Marcelo'nun kontrolünde taca çıkıyor.
15'Assist Gareth Bale, golde asist yapan oyuncu oluyor.
15'Goal GOOOLL!! Real Madrid, Sergio Ramos'un attığı gol ile maçta 1-0 öne geçiyor. Sol kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Toni Kroos geçiyor. Kroos'un, ön direğe gönderdiği ortasını Gareth Bale kafayla altıpasın içine doğru aşırtıyor. Bu noktada savunmanın kademesinden iyi kurtulan Sergio Ramos, son anda topa dokunarak fileleri havalandırmayı başarıyor.
11'YellowAtletico Madrid yarı alanında Daniel Carvajal, rakibi Antoine Griezmann'a kayarak yaptığı sert müdahale sonrasında İngiliz hakem Mark Clattenburg tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
10' Toni Kroos'un, paslaşarak kullandığı köşe vuruşunun ardından topla buluşan Marcelo ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak Atletico Madrid savunması topu uzaklaştırıyor.
9'BlockedShotCeza sahası dışı sol çaprazından Toni Kroos, sol ayağıyla sert bir şut çekiyor ancak top savunmada Stefan Savic'e çarpıp kornere gidiyor.
6' Ceza sahası çizgisine yakın bir noktada sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş için topun başına Gareth Bale geçiyor. Bale'in kale ağzına sert gönderdiği topa Carlos Casemiro son anda topa dokunmayı başarıyor ancak kaleci Jan Oblak üstüne gelen bu şutu uzaklaştırmayı başarıyor. Dönen topu ceza sahası dışı sol çaprazında kontrol eden Marcelo kaleye şansını deniyor fakat top kalenin üstünden auta çıkıyor.
6'
5' Sağ köşe gönderine yakın bir noktadan Saul Niguez ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada Koke topun gelişine şutunu çekiyor ancak zayıf giden bu şutu kaleci Keylor Navas rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.
3' Atak yönü sağ kanattan Saul Niguez, ceza sahasına ortasını göndermek istiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
2' Sol kanatta topla buluşan Cristiano Ronaldo son çizgiye inmeden yerden ortasını gönderiyor ancak savunmada Diego Godin topu uzaklaştırmayı başarıyor.
1' Hakem Mark Clattenburg maçın ilk düdüğünü çalıyor ve finale Atletico Madrid başlıyor.