'Şampiyon olmadan ayrılmak istemiyorum'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Benim kafamda sadece şampiyon olup buradan ayrılmak var. Şampiyon olmadan, işimi tamamlamadan buradan ayrılmak istemiyorum. Başka türlü bir gidiş düşünmüyorum” dedi.

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe, Galatasaray'a 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, maça kendilerinin kötü Galatasaray'ın iyi başladığını söyledi.

İlk yarıda rakiplerinin iyi bir futbol ortaya koyduğunu aktaran Pereira, “Galatasaray maça bizden daha iyi giriş yaptı. Özellikle ilk yarıda yön değiştirebilen, istediği topa sahip olabilen görüntüyü sergileyen takım olamadık. Sonuçta içeriye 1-0 geride girdik. Galatasaray ilk yarıda içeriye önde girmeyi hak etmişti. İkinci yarı farklı oldu. Rakip oyundan düştü, biz rakip yarı alanda oynadık bütün devreyi. 1-1 yakalayacak pozisyonları bulduk. Galibiyeti getirecek pozisyonları da bulduk. Ama maalesef birbirinden uzak iki devre oynanmasına karşın onlar ilk yarıdaki attıkları golle galip ayrılmayı başardılar. Elimize gelen fırsatları değerlendiremedik. İlk yarıda oynadığımız futbol üzücüydü. Kendi oyunumuzu oynayamadık. Futbolda sonuç önemli ama sonuçta Galatasaray bu kupayı kazandı. Galatasaray'la bu sezon 3 kez karşılaştık. Kendi sahamızdaki ilk maçta oyunun tamamını domine ettik. Ama maçtan beraberlikle ayrıldık. İkinci maç onların sahasında oynandı. Yine oyunu domine ettik ama beraberlikle ayrıldık. Bugün iki farklı devre oynandı. İlk yarı onlar, ikinci yarı biz oynadık. Ama onlar kazandı. Futbol böyle bir oyun. Taraftara az da olsa mutluluk yaşatmak isterdik bu kupayla. Gerçekten üzgünüz. Sezon boyunca çok çalıştık. Kupalar kazanmak için uğraştık. Tabi ki hatalar da yaptık. Bu hataları sezon için düzeltmek gerekiyor” dedi.

“ÇOK TRANSFER BAŞARI GETİRMEZ”


Sezonu kupasız kapatılması ile ilgili olarak Pereira, “Böyle bir kulüpte kupasız tamamladığınız bir sezon başarılı olarak kabul edilemez. Başarılı olarak nitelendiremeyiz. Sezon başında çok fazla transfer yaptık. Ama çok sayıda oyuncu almanız, çok iyi bir kadro, çok iyi bir takım olabileceğiniz anlamına gelmez. Bazen sezon içinde saha içinde güçlü olduğumuz dönemler oldu. İyi performans koyduğumuz dönemler oldu. Ama bazen hatalar yaptık, istediğimizi sahaya yansıtamadık. O dönemler bize iki kupaya mal oldu. Her zaman hatalar olur, her zaman bu hataları görüp düzeltmek gerekir. Düzeltilecek bazı noktalar var. Ben bu takımın teknik direktörü olarak hatalarımı kabul ediyorum, sorumluluğumu kabul ediyorum. Ama herkesin bu sorumluluğu üstlenmesi gerekiyor. Gelecek sezona bu hataları düzelterek başlayabilelim. Teknik kadro ve oyuncularım taraftarı mutlu etmek için çok çalıştık. Taraftarlar için buradayız. Ama futbolda bazen olmayınca olmuyor. Hayatta da bazen kazanırsınız, bazen de alamazsınız. Bizim için zor bir yıldı. Çok fazla yeni oyuncuyla lige başladık. Farklı kişilikleri, farklı kültürleri olan oyuncularla başladık. Ben de bu ülkede ilk kez çalışıyorum. Şu anda Türkiye ligini çok daha iyi tanıyorum sezon başına göre. Hatalarımızı anlamalıyız ve düzeltmeliyiz. Çok fazla sayıda yeni oyuncu almanın da sezonu kupa ile kapatacağınız anlamına gelmeyeceğini anlamamız gerekiyor. Üzerine oturup, konuşmamız gereken, çalışmamız gereken çok fazla nokta var. Bunları düzelterek sezona başlamalıyız” diye konuştu.

“AZ PARA HARCAYIP GÜÇLÜ KADRO KURABİLİRİZ”


'Yeni sezon için futbolcular alınacak, yine aynı sıkıntılar yaşanabilir mi?' sorusuna Pereira, “Çok fazla oyuncu almak daha güçlü olacağınız anlamına gelmez. Gelecek sezon içinde az oyuncu alıp, daha doğru daha iyi transferler yapmamız gerekiyor. Bu noktayı iyi şekilde görmeliyiz. Bu sezon yaptığımız bazı hataları bu anlamda yapmamalıyız. Bu konuda endişeli değilim. Daha az para harcayıp daha güçlü takım kurmak bizim için mümkündür” cevabını verdi.

“ÖZÜR DİLEMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM, ÜZGÜNÜM”


'Sezona şampiyonluk parolası ile girdi, sözünü tutamadı, yarın taraftara ne diyecek?' şeklindeki soruya Portekizli teknik adam şu cevabı verdi:

“Eğer ben maksimumu vermemiş olmasam, elimden gelenin tamamını yapmaya çalışmış olmasam, ailemle geçireceğim zamandan çalıp, tamamen kendimi buraya adamış olmasam, gecelerimi uykusuz geçirmiş olmasam, özür dilemem gerekirdi. Ama şu an benim çocuklarım da çok üzgün, ben de çok üzgünüm. Kazanacağımız kupalardan bahsettim. Çünkü inanıyordum ve inanarak söyledim. Sonuna kadar da inanmaya devam ettim. Hem ligde hem kupada bu mücadelemizi sürdürdük. Ama benim özür dilememin gerektiğini düşünmüyorum. Kesinlikle çok üzgünüm. Çocukları mutlu edemediğim için çok üzgünüm. Kendi çocuklarımı da mutlu edemediğim için çok üzgünüm. Benim ailem de şu an büyük üzüntü yaşıyor. Şu anda Fenerbahçe ailesi büyük üzüntü yaşıyor. Ben de bu ailenin bir parçasıyım. En azından bu akşam mutluluk yaşatabilirdik. Hem biz hem başkan hem yönetim... Bu mutlulukları yaşayabilmek için çalıştık. Özür dilemek gibi bir düşüncem ve gereklilik olduğunu düşünmüyorum. Sezon boyunca her şeyimi verdim. Teknik ekip ve oyuncularım da her şeyi denedi ama olmadı.”

“YÖNETİME RAPOR SUNACAĞIM”


'Gelecek sezon düzeltilmesi için ilk sıraya neyi koyarsınız?' sorusuna Pereira, “Bu konuda başkanımıza, yönetime sezonla ilgili genel rapor sunacağım. Ondan sonra kulüp içinde bu meseleleri çözmeye çalışacağız. Neleri düzeltiriz, hangi konularda yanlış yaptık? Bazı noktalarda iyi şeyler yaptık, bazı noktalarda yanlış ve hatalarımız oldu. Kupasız kapattığımız bir sezon söz konusu. Bu üzüntüyü yaşıyoruz. İnsanların mutsuz olduğunu ve hayal kırıklığına uğradığını biliyorum. Ama burada en üzgün ben gelirim. Ben şöyle bir insan değilim, bu akşam evime gideyim her şeyi unutayım, dünyadan kopayım. Sanki hiçbir şey olmamış gibi hayata devam etmek benim için mümkün değildir. Kendimle baş başa kaldığımda iyi yaptığım şeyler var, kötü yaptığım şeyler de oldu diyeceğim. Düzeltilecek şeyler kulüp içinde konuşulur ve düzeltilmeye çalışılır” cevabını verdi.

“ŞAMPİYON OLMADAN AYRILMAYACAĞIM”


Fenerbahçe'nin teknik patronu, 'Fenerbahçe'de kalacak mı gidecek mi?' sorusuna ise, 'Bir ülkede lig şampiyonu olmuş bir hocayla ilgili spekülasyonlar yapılması son derece doğaldır. Porto ile böyle spekülasyonların olması doğaldır. Geleceğimle ilgili spekülasyonlar son derece doğaldır. Ama tüm samimiyetimle söylüyorum ben Fenerbahçe'de kalmak istiyorum. Şampiyon olmadan buradan ayrılmak istemiyorum. Çünkü bu kulüp mutlulukları hak ediyor. Çünkü bu kulüp şampiyonlukları, kupaları fazlasıyla hak ediyor. Ben burada bu mutluluğu yaşatmak istiyorum hem taraftarlarımıza hem başkanımıza. Porto ile ilgili çıkan veya başka kulüple çıkan, onlarla konuşmuşum görüşmüşüm şeklindeki spekülasyonların tamamı yalandır. Tamamı yanlış haberlerdir. Ben hiç kimseyle yapmadım bir görüşme. Benim kafamda sadece şampiyon olup buradan ayrılmak var. Şampiyon olmadan, işimi tamamlamadan buradan ayrılmak istemiyorum. Başka türlü bir gidiş düşünmüyorum. Bu sene Avrupa Ligi'nde en uzun süre mücadele eden takımdık. Ligde son bir önce haftaya kadar yarışı sürdürdük. Kupada finale geldik. Maalesef her 3 kulvarda da kaybettik. Önümüzdeki sezon daha güçlü olmalıyız. Zayıf yerlerimizi güçlendirmeliyiz. Taraftarımızı mutlu etmeliyiz. Taraftarımız bunu hak ediyor. Sorumluluktan kaçmıyorum. Benim kafamdaki tek düşünce, Fenerbahçe'nin gelecek sezon daha güçlü olmasıdır. Herkesi çok daha iyi tanıyorum. Gelecek sezon başarılı olmamız için, daha güçlü olmamız için çok paraya ihtiyacımız olmadığını görebiliyorum” dedi.

Kaynak: İHA