Aynı Ülke Takımları 6. Kez Finalde

İspanyol ekipleri Real Madrid ile Atletico Madrid'in kupayı kazanmak için sahaya çıkacağı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 5 kez aynı ülke takımları finalde karşılaştı Real Madrid, 19992000'de Valencia'yı, 20132014'te Atletico Madrid'i finalde mağlup etti Şampiyonlar Ligi ayrıca MilanJuventus, Manchester UnitedChelsea ve Bayern MünihBorussia Dortmund finallerine sahne oldu.

MUTLU DEMİRTAŞTAN - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın yapılacak Real Madrid-Atletico Madrid maçıyla aynı ülke ekipleri 6. kez finalde karşı karşıya gelecek.

Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunda bugüne kadar 5 kez aynı ülkeden takımlar finalde karşılaştı. Üçüncü kez İspanyol takımlarının mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi finalinde daha önce Alman, İtalyan ve İngiliz ekipleri kendi ülke takımlarıyla karşılaştı.

Bu kupada daha önce Real Madrid-Valencia, Real Madrid-Atletico Madrid, Milan-Juventus, Manchester United-Chelsea ve Bayern Münih-Borussia Dortmund finalleri oynandı.

- 2014 finalinin rövanşı

UEFA şampiyonlar Ligi'nde ilk olarak 1999-2000 sezonunda bu yılın finalisti Real Madrid ile Valencia, aynı ülke takımları olarak finalde sahaya çıktı.

Fransa'daki Stade de France'ta oynanan finalde Real Madrid, sahadan 3-0 galip ayrıldı ve kupanın sahibi oldu.

Real Madrid ile Atletico Madrid, daha önce 2014 yılındaki finalde de kozlarını paylaştı. Portekiz'deki Luz Stadı'nda oynanan ve normal süresi 1-1 biten maçı uzatmalar sonunda 4-1 kazanan Real Madrid, kupayı 10. kez müzesine götürdü.

- İtalyanlar İngiltere'de karşılaştı

İki İtalyan ekibi Milan ile Juventus, 2002-2003 sezonunda finalde eşleşti.

Manchester'daki Old Trafford Stadı'nda oynanan karşılaşma golsüz berabere sonuçlandı. Milan, penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayarak, kupayı 6. kez müzesine götürmeyi başardı.

- İngilizlerin finalinde kazananı penaltılar belirledi

İngiliz ekipleri Manchester United ile Chelsea arasında 2007-2008 sezonundaki finalde de kupayı kazananı penaltı atışları belirledi.

Moskova'da Luzhniki Stadı'ndaki final maçı 1-1 berabere sona ererken, Manchester United, penaltılarda 6-5 üstünlük sağladı ve şampiyonluğa ulaştı.

- 2013'te Almanlar finale çıktı

Şampiyonlar Ligi'nde 2012-2013 sezonunda da aynı ülke takımları finalde karşılaştı.

Alman takımları Bayern Münih ile Borussia Dortmund'u Londra'daki Wembley Stadı'nda karşı karşıya getiren finalde, Bavyera ekibi sahadan 2-1 galip ayrıldı.

- Diğer kupalar

Aynı ülke takımları, UEFA Şampiyonlar Ligi dışında diğer UEFA organizasyonlarında da karşı karşıya geldi.

Son yıllarda İspanyol takımları Atletico Madrid ile Athletic Bilbao arasında 2012'de oynanan UEFA Avrupa Ligi finalini Madrid ekibi, Bükreş'te 3-0 kazandı.

Yine İspanyolları finalde bir araya getiren 2007'deki UEFA Kupası finalinde Sevilla ile Espanyol karşı karşıya geldi. Sevilla, rakibini penaltılarla geçti.

UEFA Süper Kupa'da ise son iki yıldır İspanyol takımları karşılaşıyor. Her iki finale de adını yazdıran Sevilla, 2014'te Real Madrid'e, geçen yıl da Barcelona'ya mağlup olmaktan kurtulamadı.

Kaynak: AA