Altındağlı 'Sessiz Şampiyonlar'ın Başarısı

Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı’ndan Bayram Aksu, 85 kilo serbest klasmanda dünya şampiyonluğuna ulaştı. Ay yıldızlı formayı 8 sporcuyla temsil eden Altındağ Belediyespor Kulübü, bu kategoride milli takıma en fazla sporcu gönderen kulüp oldu.

Altındağlı güreşçiler İran’da düzenlenen turnuvada , gösterdikleri performansla dikkat çekti. Şampiyonlardan Bayram Aksu hem 85 kilo serbestte dünya şampiyonu hem grekoromende dünya 3’üncüsü oldu. Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı’nın başarıları bununla bitmedi. 76 kilo grekoromende dünya 2’ncisi olan Bayram Aksal’ı 54 kilo grekoromende dünya 2’ncisi olan Hakan Sakat takip etti. Seyfullah Sağlam ise 50 kiloda mücadele ederek serbest ve grekoromen klasmanda dünya 3’üncülüğünü Altındağ’a getirdi.

Eren Onur Bolat ise çıkardığı başarılı maçlar sonucunda 100 kilo serbestte ve grekoromende dünya 2’nciliği elde etti. Altındağlı sessiz şampiyonlardan Celal Koçak da 66 kilo grekoromende dünya 2’ncisi olarak gümüş madalya almaya hak kazandı. İşitme engelli güreşçiler arasında bir diğer isim de Kadir Mert Türkmen oldu. Türkmen, 48 kilo serbestte dünya 3’üncülüğü ile bayrağı göklere taşıdı. Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı antrenörlerinden İlhan Çıtak da öğrencilerine eşlik ederek 97 kilo serbest ve grekoromende adını dünya şampiyonluğuna yazdırdı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryak, Türkiye’ye gelen dünya şampiyonluğunun tarihi bir başarı olarak kayıtlara geçtiğini söyledi.

Altındağlı güreşçilerin asla bir engelli olmadığını dile getiren Tiryaki, “İran’dan gelen başarı bu durumun en önemli göstergesidir” şeklinde konuştu.

Tiryaki, daha önce Ermenistan’da bir dünya şampiyonluğu daha elde ettiklerini hatırlatarak başarıların kalıcı olması gerektiğini vurguladı. Altındağ Belediyesi olarak çocuklara her zaman destek vereceklerini ve Altındağ’a nice kupalar getirmek istedikleri aktardı.

Kaynak: İHA