'Altın Madalyayı Ülkeme Getireceğim'

Erkekler serbest stil 57 kiloda 2016 Rio Olimpiyatları'na katılacak milli güreşçi Süleyman Atlı, altın madalyayla Türkiye'ye döneceğine inanıyor Milli güreşçi Süleyman: 'Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim' 'Dedemin güreşe ilgisi benim güreşçi olmamda etkili oldu'.

ÖMER HAKAN KİBAR - Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı'nda, 57 kiloda 2016 Rio Olimpiyatları için vize alan Süleyman Atlı, altın madalyayla Türkiye'ye dönmek istediğini söyledi.

Elmadağ Güreş Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Süleyman Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sporcunun olimpiyatlarda mücadele etmeyi hayal ettiğini ve bunu başardığı için mutlu olduğunu anlattı.

Rio'da altın madalyayı kazanmayı hedefleyen 22 yaşındaki mili güreşçi, 'Sonuç olimpiyat olunca, daha çok çalışmak ve daha çok inanmak gerekiyor. İnşallah altın madalyayı ülkeme getireceğim. Takımın en genç sporcusu olarak olimpiyatlara gitmekte ayrıca bir heyecan veriyor.' diye konuştu.

Milli sporcu, olimpiyatlar için önünde yaklaşık 2,5 aylık bir süreç bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'Herkes kendini olimpiyatlarda birincilik kürsüsünde görür ama daha eksiklerimiz var diye düşünüyorum. Onları da tamamlayıp en hazır şekilde gideceğiz. Rio'ya erken giderek şartlara alışmaya çalışacağız. Sanırım şartlara alışırız. Vücut 2-3 günde kendini adapte eder.'

-Dedesinin ilgisi güreşe yönlendirdi

Türkiye'nin 57 kiloda madalya umudu Süleyman, futbol oynadığı dönemde dedesinin ilgisinin güreşe yoğun olması sebebiyle bu branşı seçtiğini belirtti.

Süleyman Atlı, sözlerini şöyle tamamladı:

'Güreşten önce okul takımında futbol oynuyordum. Ben dedemi çok severim. Baktım dedem ve onun gibiler güreşe ilgi gösteriyor, ben de güreşe yönlendim. Bir anda 'güreşçi olacağım' dedim. Dedemin güreşe ilgisi benim güreşçi olmamda etkili oldu.'

Kaynak: AA