Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası Hazırlıkları Sürüyor

Çorum’da yapılacak olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası için hazırlıklar sürüyor.

24-29 Ekim tarihleri arasında Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan şampiyona için bugüne kadar 15 ülkenin akreditasyon yaptırdığı, organizasyonun yapılacağı spor salonundaki inşaat çalışmalarının da şampiyona tarihine kadar bitirileceği ifade edildi.

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Ekim ayında yapılacak şampiyona öncesi hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Spor salonunun şampiyonaya yetiştirileceğini dile getiren Doç. Dr. Faruk Yamaner, “Spor salonunun bitmesi demek Çorum’un önümüzdeki yıllarda bu tür etkinliklere ev sahipliği yapması anlamına geliyor. Olumsuz bir durumda Hitit Üniversitesi olarak çok fazla etkilenmeyiz ama Çorum bundan çok büyük etkilenir. Yüklenici firmanın salonun şampiyonaya kadar yetiştirileceği sözü vermesi bizi sevindiriyor. Salon bitmezse dünya şampiyonası olur ancak bir daha Çorum’da hiçbir dünya ve Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yapamayız." şeklinde konuştu.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ile birlikte Güreş Federasyonu’nu ziyaret ettiklerini kaydeden Faruk Yamaner, federasyonunda şampiyonaya büyük destek verdiğini ifade etti.

Yamaner, şampiyonaya katılacak sporcuların da KYK’da misafir edilmesi için bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Çorum’a kazandırdıkları şampiyonanın en iyi şekilde organize edilmesi noktasında yerel yönetimlerden destek beklediklerini anlatan Doç. Dr. Yamaner, “Yerel yönetimin desteği bizim için son derece önemli. Şampiyonaya Hitit Üniversitesi olarak talip olduk ancak bu dev organizasyonun asıl sahibi Çorum halkı ve yöneticileridir. Belediye Başkanımız ve Valilimizden bu konuda yoğun bir destek görüyoruz. Bu desteklerinin devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SALON SPORLARINDA MARKA OLDU

Hitit Üniversitesi’nin her alanda olduğu gibi salon sporlarında marka olduğunu dile getiren Yamaner, “2016 yılında üniversite liglerinde başarılar elde ettik. Erkek voleybol takımımız süper lige yükselerek Çorum ve üniversite tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Kız voleybol takımımız 1. lige çıktı. Atletizmde 80 üniversite arasında ilk 10’a girdik. Bir öğrencimiz atletizmde Türkiye rekoru kırdı. Burada özverili çalışmalarından dolayı Veli ve Esin hocalarımıza teşekkür ediyorum. Güreş takımının tekrar birinci lige çıkması sevindirici. Daha başarılı sporcuları üniversiteye kazandırmak için tüm hocalarımız büyük gayretler sarf ediyor. Hitit Üniversitesi sportif faaliyetlerde kabuğunu kırdı. Çevre üniversitelerin içerisinde şu anda her alanda birinci sırada. Hitit üniversitesini marka haline getirdik. Daha büyük başarılara imza atmamız için salon sporlarına yöneticilerimizin destek vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

15 ÜLKE AKREDİTASYON YAPTIRDI

BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erkan Demirkan, şampiyonaya katılmak için bugüne kadar 15 ülkenin akreditasyon yaptırdığını açıkladı.

Akreditasyonu yapan ülkelerin arasında Amerika, Avustralya, Belarus, Moldovya, İran, Fransa, Kazakistan, İspanya gibi ülkelerin olduğunu ifade eden Demirkan, bütün ülkelere akredite konusunda her ay uyarılar yapıldığını belirtti.

Kusursuz bir organizasyon gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan Demirkan, bütün planlarını buna göre yaptıklarının altını çizdi.

Toplumun her kesiminden destek beklediklerini dile getiren Demirkan, sportif alanlarda üniversitenin iyi bir noktaya geldiğini belirterek desteklerinden dolayı Rektör Alkan’a teşekkür etti.

SALON SPORLARINDA TEMSİLCİSİ OLMAYAN ÇORUM’U ÜNİVERSİTE OLARAK SÜPER LİGDE TEMSİL EDECEĞİZ

Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Veli Koçak ise, 3 yıl içerisinde erkekler voleybol takımını süper lige çıkardıklarını söyledi.

Voleybol Federasyonu ile yaptıkları işbirliği sonucu yaz döneminde Küçük Erkekler Voleybol Milli Takımı gelişim kampı ve Balkan şampiyonası kampını Çorum’a kazandırdıklarını açıklayan Koçak, bunun Çorum sporu açısından sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

Salon sporlarında temsilcisi olmayan Çorum’u üniversite olarak süper ligde temsil edeceklerini anlatan Koçak, “Yerel yönetimler takıma ve sporculara destek olmalı. Süper ligde mücadele etmemiz daha büyük yatırımları zorunlu hale getiriyor. Mücadele edeceğimiz takımlar güçlü takımlar. Biz onlarla mücadele etmemiz için sporcu portföyünü geliştirmemiz gerekiyor. Sporculara verdiğimiz değerle, sorumluluktan kaçınılmamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA