Ziraat Türkiye Kupası'nda dev final

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Galatasaray ile Fenerbahçe yarın saat 21.15'te Antalya Arena'da mücadele edecek.

Ziraat Türkiye Kupası'nda dev final
Ziraat Türkiye Kupası Final maçında yarın Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. İki ezeli rakip daha önce finalde 4 kez karşılaşırken, sarı-kırmızılılar bu 4 finalde de gülen taraf oldu.

383. RANDEVU

İki ekip yarın oynayacakları karşılaşma ile birlikte 383. kez karşı karşıya gelecek. 106 yıllık rekabette daha önce oynanan 382 maçın 144'ünü Fenerbahçe kazanırken, 122 karşılaşma ise Galatasaray'ın üstünlüğü ile sonuçlandı. 116 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı. Sarı-lacivertli ekip bu karşılaşmalarda rakip fileleri 529 kez havalandırırken, sarı-kırmızılılar ise 481 kez gol sevinci yaşadı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda dev final

KUPADA 26. KARŞILAŞMA

1962 yılından itibaren oynanmaya başlayan Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile Fenerbahçe 25 kez mücadele etti. Bu maçlarda 11 kez sarı-kırmızılılar sahadan galip ayrılırken, 5 kez de sarı-lacivertliler rakibini mağlup etmeyi başardı. 9 karşılaşmada ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda dev final

ASLAN FİNALDE KANARYA'YA GEÇİT VERMİYOR

Ziraat Türkiye Kupası'nın 53 yıllık tarihinde Galatasaray ile Fenerbahçe daha önce 4 kez finalde karşı karşıya geldi. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar, rakibine şans tanımadı ve 4 kupayı da ezeli rakibini geçerek müzesine götürdü. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında finalde oynanan karşılaşmalar şöyle:

1962-1963 sezonu

Galatasaray: 2 - Fenerbahçe: 1

Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 2

1964-1965 sezonu

Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 0

Galatasaray: 1- Fenerbahçe: 0

1995-1996 sezonu

Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 1

Galatasaray: 1 - Fenerbahçe: 0

2004-2005 sezonu

Galatasaray: 5 - Fenerbahçe: 1

İKİ TAKIMIN DA KUPADA BİLEĞİ BÜKÜLMEDİ

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'na bu sezon E Grubu'nda başladı.

Sarı-kırmızılılar finale giden yolda oynadığı 11 karşılaşmadan 8 galibiyet, 3 beraberlik çıkardı ve rakiplerine hiç mağlup olmadı. Fenerbahçe ise H Grubu'nda başladığı Türkiye Kupası serüveninde finale çıkana kadar mücadele ettiği 11 maçtan 9 galibiyet, 2 beraberlik aldı ve mağlubiyet yüzü görmedi.

Bu sezon Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı genç yıldızı Sinan Gümüş 6 golle sırtlarken, Fenerbahçe'ye ise Brezilyalı golcüsü Fernandao 6 gol ile katkıda bulundu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda dev final

İKİ TAKIMDA SON DURUMLAR

Galatasaray'da zorlu final öncesinde eksik futbolcu bulunmazken, devre arasında Kasımpaşa'dan transfer edilen Hollandalı Ryan Donk kadroya alınmadı. Fenerbahçe'de ise bel fıtığı ameliyatı olan başarılı file bekçisi Volkan Demirel dışında eksik futbolcu bulunmuyor.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Mete Kalkavan düdük çalacak. Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak.

Kaynak: İHA