Yeşilyurt Belediyespor'da Sucu Yeniden Başkan

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) yer alan Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulübü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Seçime tek liste halinde katılan Dursun Cumali Sucu başkanlığındaki yönetim kurulu oy birliği ile yeniden seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Olağan Genel Kurula, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra spor adamları katıldı.

Divan Başkanlığını Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Murat Türksoy’un yaptığı Olağan Genel Kurula tek liste halinde katılan mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Cumali Sucu oy birliği ile yeniden Kulüp Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulunda Şahin Özer, Mehmet Güner, Ali Palancı, Murat Karapınar, H.Şaban Sağlam, Kadircan Esen, Eyüp Bolat, Bekir Karakuş, Hikmet Tutlu, Mehmet Özen, Mehmet Şirin Aslan, Seydi Karakuş, Kadir Eyidemir ve Nurettin Durmaz yer aldı.

MALATYA YEŞİLYURT BELEDİYESPOR İSMİ KABUL EDİLDİ

İki yıllık Dursun Cumali Sucu Başkanlığındaki Faaliyet ve Denetleme Raporu oy birliği ile kabul edilirken, Yeşilyurt Belediye Meclisinin Mayıs Ayı toplantısında görüştüğü ve kabul ettiği Yeşilyurt Kulübünün isminin Yeşilyurt Belediyespor olarak değiştirilmesi de Olağan Genel Kurulda görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Göreve yeniden seçilen Dursun Cumali Sucu Başkanlığındaki Yönetim Kuruluna başarı dileklerinde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediyespor’un tüm branşlarda aynı başarı düzeyini yakalaması için gayret sarf ettiklerini ifade etti.

Polat, "Sporun insan ve toplum kültüründe ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Sportif faaliyetlerin özellikle gençlerin kişisel gelişimlerinde büyük faydalar sağlamaktadır. Malatya ve ilçemizin sportif yaşamına katkı sunmak adına belediyemizin destekleriyle faaliyetlerine devam eden Yeşilyurt Belediyespor Kulübü geride bıraktığımız dönemde başarılı bir süreçten geçmiştir. Spor dendiği zaman dünyanın her yerinde çok doğal olarak futbol gelmektedir. Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden futbol takımımızın iyi yerlere gelmesi adına hep birlikte mücadele edeceğiz. Ancak biz fark oluşturmak durumundayız. Salon sporlarında gayet başarılıyız ve kutluyorum, fakat yakalanan kaliteyi artırmak adına daha fazla mücadele etmeliyiz. Yönetim kurulunun önümüzdeki dönemde futbol başta olmak üzere özellikle salon sporlarına daha fazla önem vermesi, gençlere yönelik sportif faaliyetleri çoğaltıp, yaz spor okullarına ağırlık vermeleri gerekecek. Yeşiltepe’de yaptırdığımız spor tesisimizle birlikte sportif faaliyetleri çoğaltmış olacağız. Belediye olarak gereken desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.

Yeniden Kulüp Başkanı seçilmesinden dolayı teşekkür konuşması yapan Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu, “İki yıllık görev süremiz boyunca desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen Belediye Başkanımız Sayın Hacı Uğur Polat’a Yönetim Kurulu adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA