'Tribüne Renk Kat' Projesi

Projenin ikinci toplantısı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen 'Tribüne Renk Kat' projesinin ikinci toplantısı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapıldı.

Avrupa Birliği tarafından Türkiye'de finansal olarak desteklenen tek proje olma özelliği taşıyan 'Fans Against Violence', taraftarların seçtiği Türkçe adıyla 'Tribüne Renk Kat' projesinin ikinci toplantısı gerçekleştirildi.

Taraftar Platformunun ikinci toplantısına kulüp yöneticileri, TBF temsilcileri, akademisyenler, basketbol yazarları ve basın mensupları ile basketbolun çeşitli paydaşlarının taraftar temsilcileri katıldı.

Organizasyon hakkında bilgi veren TBF Proje Direktörü Emir Turam, projenin farklı taraftar gruplarını basketbol çatısı altında birleştirmeyi ve aralarındaki anlayışı, hoşgörüyü ve iletişimi artırmayı hedefleyen bir Avrupa Birliği projesi olduğunu ifade etti.

Turam, projenin amacının; farklı taraftar grupları arasındaki anlayışı ve empatiyi artırarak basketbolda taraftar şiddetini azaltmak olduğunu kaydetti.

Toplantıya katılan taraftar temsilcileri, proje hakkında görüşlerini ifade ederek, şiddete karşı geliştirdikleri kampanyaları tribünde uygulayacaklarını kaydettiler.

Kaynak: AA